Yılda 200 milyon ürün satışı gerçekleştirdiğini açıklayan Trendyol'un öne çıkan sayıları

Trendyol, 2019 yılının ilk yarısında 25 milyon kullanıcıya ulaştı. 12 milyon aktif üyesiyle yılda 200 milyon ürün satışı gerçekleştiren şirket, 20 milyon mobil uygulama indirme oranını yakalamayı başardı.
Yılda 200 milyon ürün satışı gerçekleştirdiğini açıklayan Trendyol'un öne çıkan sayıları

Trendyol, son bir yılın rakamlarını paylaştı. Paylaşılan rakamlardan en dikkat çekici olanı aylık 30 milyondan fazla tekil ziyaretçiye ve yılda 200 milyon ürün satışı oldu. Geçtiğimiz yıl Alibaba tarafından 728 milyon dolara çoğunluk hisseleri satın alınan Trendyol, bildiğiniz üzere modadan mobilyaya, ev–yaşam kategorisinden kozmetik ve kişisel bakıma, elektronikten süpermarket kategorilerine kadar geniş bir ürün gamına sahip.

Trendyol’un ziyaretçi ve alışveriş oranlarının eş zamanlı olarak büyüdüğüne dikkat çeken Trendyol Group Pazarlama Direktörü Erdem İnan'ın paylaştığı bilgiler oldukça önemli. Trendyol ekibinin 2.000 kişiye ulaştığını belirten İnan, hedeflerinin yüzde 150 büyümek olduğunu paylaştı. 

2019 yılının ilk yarısında 25 milyon kullanıcıya ulaşan Trendyol'un 12 milyon aktif üyesi bulunuyor. Günde yaklaşık 550 bin ürün satışı gerçekleştiren Trendyol'un yıllık ürün satış adedi ise 200 milyon. Bu ürün satışını kaç siparişle yaptığı ise açıklanmadı.

Trendyol'un mobilde dikkat çeken rakamı ise 20 milyon indirilen mobil uygulama oluyor. E-ticaret sitesinin en hızlı büyüyen kategorileri ev, süpermarket ve bebek çocuk ürünleri. Hatırlarsanız Trendyol, süpermarket yönüyle geçtiğimiz günlerde Migros iş birliğini de paylaşmıştı.

Almanya özelinde rakamlar paylaşılmasa da Alibaba yatırımının ardından Trendyol, geçtiğimiz yıl Trendyol.de ile Almanya pazarına açılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.