Hem tasarım hem de metin yazımı açısından en iyi SaaS projelerini inceleyin

SaaS Pages projesi, bir ürün geliştirirken ihtiyacınız olan kritik noktalarda güzel bir kaynak olarak elinizin altında bulunması gereken bir proje.

SaaS (Software as a Service) bir proje geliştiriyor veya geliştirmeyi hayal ediyorsanız ürünün özelliklerinin ve fiyatlarının yazılı olduğu "pricing - fiyatlandırma" sayfasının öneminin farkındasınızdır. Ürünü inceleyen ve ilgilenen birisi için hayati önem taşıyan bu sayfada kullanacağınız her bir kelime, renk ve hatta yazı fontunun büyüklüğü bile dönüşümlerinizi etkileyebilecek faktörler arasında yer alıyor. 

Bir tek görünüm de değil, "call to action - harekete geçirici cümle" adı verilen cümleler de oldukça önemli çünkü son adımda artık ya satış gerçekleşecek ya da sayfa terk edilecek. Buradaki ince çizgide potansiyel müşterinizi satışa yönlendirmek için söyleyeceğiniz o son söz tahmin ettiğiniz gibi çok önemli. 

Volkan Kaya tarafından hayate geçirilmiş Saas Pages projesi yukarıda sözünü ettiğim kritik noktalarda güzel bir kaynak olarak elinizin altında bulunması gereken bir proje. Versoly isimli bir SaaS ürünü olan Volkan Kaya, beraber bu proje için çalışırken dünyanın en popüler ürünlerinin sayfalarını incelemiş ve ekran görüntüleriyle beraber elinde oldukça değerli bir arşiv oluşunca bunu diğer girişimcilerle paylaşma kararı almış.

SaaS Pages sayfasına girdiğinizde 10 farklı kategoride sayfada yer alan projeleri filtreleyebiliyorsunuz. Blok olarak adlandırılan kategoriler içerisinde yüzlerce firmanın müşterilerini nasıl listelediğinden tutun da sıkça sorulan sorularına kadar 10 farklı kategoride filtreleme yapabiliyorsunuz. Bu sayede takıldığınız veya merak ettiğiniz noktayı direkt olarak seçip örnekleri inceleyebiliyorsunuz. 

Kategorilerden bağımsız olarak dilerseniz site ismiyle de arama yapabiliyor ve bu siteyi detaylı olarak inceleyebiliyorsunuz. Listede yer alan siteler dünyanın en büyük SaaS şirketleri olduğu için detaylı olarak incelemek, örnek almak oldukça faydalı olacaktır. 

Site aynı zamanda bu ürünlerin renk paletine dair de bilgi veriyor. Biliyorsunuz renkler satınalma kararları üzerinde oldukça önemli bir etkiye sahip ve bu etkiyi küçümsemek olmaz. Bu nedenle sayfaları incelerken renklere de odaklanabilir veya tasarımcınızı bu doğrultuda yönlendirebilirsiniz. 

16 farklı kategoride toplanan şirketleri iş alanınıza göre de filtreleyebilirsiniz. Barındırma hizmeti sununan bir şirket ile pazarlama ürünü sunan bir şirketin hedef kitlesi farklı olduğu gibi satış sayfaları da farklılıklar gösteriyor. Bu tür detayları unutmamak lazım. 

Siteyi incelerken bir de hakkında kısmında Volkan Kaya'nın paylaştığı linkler oldukça hoşuma gitti. İlham aldığı, kullandığı araçları paylaşması, projeyi açık kaynak olarak sunması ekosistem adına oldukça değerli.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.