Verizon, Tumblr'ı Wordpress'in de sahibi olan Automattic'e satıyor

The Wall Street Journal'ın haberine göre Verizon, Tumblr'ı bir başka popüler -hatta dünyanın en popüler- bloglama platformu olan Wordpress'in de sahibi olan Automattic'e satmaya karar verdi. 
Verizon, Tumblr'ı Wordpress'in de sahibi olan Automattic'e satıyor

Sosyal ağların asi çocuğu Tumblr yine el değiştiriyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre Verizon, Tumblr'ı bir başka popüler -hatta dünyanın en popüler- bloglama platformu olan Wordpress'in de sahibi olan Automattic'e satmaya karar verdi. 

2007 yılının Şubat ayında mikro bloglama servisi olarak David Karp ve Marco Arment tarafından kurulan Tumblr bir zamanların en gözde platformlarından biriydi. Özellikle gençler arasındaki popülerliği Tumblr'ı çok değerli bir platform haline getirmişti ve 2013 yılında Yahoo, Tumblr'ı 1.1 milyar dolara satın almıştı. Yahoo yönetimine katıldıktan sonra yeni sosyal ağların da gelişmesiyle beraber Tumblr oldukça güç kaybetti ve Verizon'ın Yahoo'yu 4,8 milyar dolara satın almasıyla beraber bu güç kaybı hızlandı. Hızlanmasının en büyük nedeni ise yetişkin içeriklerinin tamamen kapatılması kararıydı. 

Kendi içinde sadık bir kullanıcı kitlesini barındıran Tumblr'ı daha fazla elinde tutmak istemeyen Verizon bu kararını da açıkça duyurmuş ve müşteri arayışına başlamıştı. İlk taliplerden biri Pornhub olunca sosyal medyada oldukça konuşulmuştu fakat görünüşe göre satınalma işlemini tamamlayan Wordpress oldu. 

2 yılda 4,8 milyar dolardan, 20 milyon değerlemeye

Satış miktarı resmi olarak açıklanmasa da Axios'ın paylaştığı rakamlara göre bazı kaynaklar miktarın 20 milyon doların altında olduğunu belirtiyor. Bu da Verizon'un satın almasından itibaren Tumblr'ın günlük yaklaşık 6,5 milyon dolar değer kaybetmesi demek oluyor.

Bu satınalma sonrası Tumblr'ın durumu ne olur bir şey söylemek için erken fakat Automattic CEO'su Matt Mullenweg, The Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada yetişkin içeriklerinin yasaklı olarak bırakacaklarını, bir değişiklik yapmayacaklarını belirtmiş. Wordpress'in tamamlayıcı bir parçası olarak hayatına devam edeceği düşünülen Tumblr belki de Wordpress'in özellikleri ve kullanıcı kitlesi sayesinde gerçek bir "mikro bloglama" servisi olarak hayatına devam edebilir. Her ne kadar bu mümkün görünse de bir süre sonra Wordpress altında tamamen kaybolacak ve kitlesini Wordpress platformuna devredecek gibi görünüyor. Yetişkin içeriğini paylaşan kitle ise kendine çoktan yeni bir mecra aramaya başlamış olmalı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.