Verizon, Tumblr'ı elden çıkarma kararı aldı

Verizon'ın Yahoo satın almasıyla birlikte dolaylı olarak sahibi olduğu Tumblr'ı elden çıkarma planları yapıyor.
Verizon, Tumblr'ı elden çıkarma kararı aldı

Konuya yakın kaynaklara göre Tumblr'ın sahibi Verizon'ın blog web sitesi için müşteri arayışında. Mikroblog platformu olarak ortaya çıkan Tumblr, yakın geçmişte oldukça önemli bir yere sahipti ve ismi sıkça anılan bir girişimdi.

David Karp tarafından Şubat 2007'de kurulan Tumblr, 2013 yılında Yahoo! tarafından 1.1 milyar dolara satın alındı. Bu satın almanın ardından da bir kez daha el değiştiren Tumblr, Verizon'ın Yahoo satın almasıyla birlikte Verizon bünyesine geçmiş oldu. Kısa bir süre önce Tumblr'daki yetişkin içeriğin tamamen yasaklanmasıyla birlikte Tumblr ciddi güç kaybetti.

Verizon bünyesinde Tumblr'ın yetişkin içeriğinin yasaklanmış olması, kullanıcılarda memnuniyetsizlik de yarattı ve platforma yapılan bu müdahale Tumblr'ın trafiğinin dramatik bir şekilde azalmasına sebep oldu. Gelinen son noktada ise Verizon, Tumblr'ı daha da çok geç olmadan elden çıkartma kararı almış gibi duruyor.

Verizon'ın satın alma isteğinin yayılması sonrasında ortaya ciddi bir müşteri de çıktı. Müşteri ise yetişkin içerik üreten Pornhub oldu. Pornhub'ın, Tumblr'ı satın alma konusunda ciddi bir isteği olduğu şirketin resmi Twitter hesapları üzerinden bile duyuruldu. Pornhub, Tumblr'ı satın alması durumunda, yetişkin içeriği tekrar serbest bırakma isteğini belirtti.

Tumblr'ın daha önce milyar dolarlık bir satın almaya söz konusu olmasına rağmen, şu an trafiğinde yaşanan dramatik düşüşle birlikte değerinin oldukça düşeceğini tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.