Sinematografik mobil oyun Recontact, Recontact:Londra ile geri dönüyor

Recontact Londra'nın başrolünde Game of Thrones dizisinde Whitewalker karakterini canlandıran Ross Mullan yer alıyor.
Sinematografik mobil oyun Recontact, Recontact:Londra ile geri dönüyor

Geçtiğimiz yıllarda Recontact:Istanbul ve Recontact:Istanbul Eyes of Sky oyunlarıyla ülkemizde ve yurtdışında ödüller alan Recontact ekibi, ilk uluslararası projesi olan Recontact:Londra ile mobil oyun dünyasına geri dönüyor. 

Daha önce App Store’da yılın oyunu seçilen ve Fikret Kuşkan gibi değerli sinema sanatçılarını bir mobil oyun dünyasına taşıyan ekip, Recontact Londra'ın başrolü için Game of Thrones dizisinde Whitewalker karakterini canlandıran Ross Mullan'ı tercih etti. GoT izleyicisi olmayanlar için Mullan'ın Doctor Who ve Clash of Titans gibi projelerde de adından söz ettirdiğini belirtelim. 

Bu arada geliştirici ekibin Recontact Londra için tüm oyun mekaniklerini yeniden ele alarak büyük değişiklikler yaptığını söylemekte fayda var. Örneğin Recontact Londra'da oyuncular artık bir oyun karakterini canlandırmak yerine kendilerini oynayabiliyorlar.

Senaryoda oyuncular Londra'nın siber suçlarla mücadele ekibinin lideri olarak konumlanırken, video bulmacalar ve hiç bitmeyen bir hikaye akışıyla karşılaşıyorlar. 

CCTV kameralarında şüphelileri bulmaya çalışan bir gizli obje bulma oyunu olarak konumlanan Recontact Londra bunun yanı sıra oyunculara yepyeni 5 farklı video tabanlı bulmacalar sunuyor. Oyunda AR teknolojisi kullanılarak olay yeri inceleme sahnelerine de ayrı bir soluk getirildiğini söyleyelim. 

Oyunun tasarımını, senaryosunu ve yönetmenliğini Eray Dinç üstlenirken, yapımcı koltuğunda Simay Dinç'i görüyoruz. Geliştirici ekibin başında ise Can Aksoy bulunuyor.

Ekibin şimdiye kadar elde ettiği başarıyı Oynanabilir Sanatlar mottosuna borçlu olduğunu söyleyebiliriz. Zira Recontact ekibi, sinema filmlerini çoktan seçmeli hikaye yönlendirmeler üzerine değil doğrudan oyun dinamikleri olan video ve sinematiklerin üzerine kuruyor. Özgün içeriklerle mobil oyun sektöründe adından söz ettiren Recontact'in yine iddialı bir oyun ile sevenlerinin karşısına çıktığını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.