Ticari araçlara odaklanan Ford girişim satın almalarına ve yatırımlarına Journey Holding ile devam ediyor

Bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Ford, Journey Holding Corporation'ı satın aldığını duyurdu.
Ticari araçlara odaklanan Ford girişim satın almalarına ve yatırımlarına Journey Holding ile devam ediyor

Geçtiğimiz Nisan ayında Ford'un otomobil dünyasında sürdürülebilir mobilitiye yönelik ürün ve servisler geliştiren teknoloji şirketi Rivian'a 500 milyon dolar yatırım yaptığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Ford, Journey Holding Corporation'ı satın aldığını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Ford'un elektrikli araçlarından sorumlu küresel direktörü Ted Cannis'in Engaged'e verdiği bir röportajda Ford'un artık satmayan araçlar üretmek istemediklerini, bu otomobillerin üretimin sayısında düşüş yaşanacağını ve elektrikli araçlara tam kapasite odaklanmak istediklerini belirtmişti.

Araç üreticisinin, Kuzey Amerika'daki portföyünün yüzde 90'ını 2020 yılına kadar kamyonlar, ticari araçların oluşturması bekleniyor. Bu dönüşüm de ise elbette tüketici talebi ve binek araçlardaki ürün karlılığının azalması büyük rol oynuyor. Rivian ve Quantum Signal'in üzerine Journey yatırımı ise Ford'un girişimlerle birlikte katma değer yaratmaya oynadığını bizlere gösteriyor.

Araç takip yazılımı geliştiren bir yazılım şirketi olan Journey Holding Corporation, toplu taşıma çözümleri için tasarlanmış uygulama tabanlı bir teknolojiye de sahip. Journey Holding Corporation satın alma ile birlikte şirketin Ford Smart Mobility adlı biriminin altına çalışacak.

Ford Smart Mobility'nin şirketin taşımacılık hizmetlerine yatırım yapan ve bu konu ile ilgili teknolojiler geliştiren birimi olduğunu da ekleyelim. Satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ford'un geçtiğimiz günlerde robotik teknolojileri üzerine odaklanan Quantum Signal firmasını satın aldığını da hatırlatalım.

Ford CEO'su Jim Hackett, geçtiğimiz dönemlerde insanların ve şehirlerin ihtiyaç duyacakları ulaşım hizmetleri ile ilgili bir ekosistem kurmayı hedeflediklerini açıklamıştı. Jim Hackett'ın bu vizyonu ile örtüşen Journey Holding Corporation satın alması, şirketin ulaşım ekosistemi yaratma konusundaki çalışmalarına hizmet edecek. Hatırlatmak gerekirse Ford, geçtiğimiz yıl yine ulaşım teknolojileri konularında hizmet sunan Autonomic ve Transloc girişimlerini satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.