Ford, elektrikli araç portföyünü genişletmek için Rivian'a 500 milyon dolar yatırım yaptı

Otomobil dünyasında sürdürülebilir mobilitiye yönelik ürün ve servisler geliştiren teknoloji şirketi Rivian, ABD’li araç üretisici Ford’dan 500 milyon dolarlık bir yatırım aldığını duyurdu.
Ford, elektrikli araç portföyünü genişletmek için  Rivian'a 500 milyon dolar yatırım yaptı

Otomobil dünyasında sürdürülebilir mobilitiye yönelik ürün ve servisler geliştiren teknoloji şirketi Rivian, ABD’li araç üretisici Ford’dan 500 milyon dolarlık bir yatırım aldığını duyurdu.

Yatırımın yanı sıra şirketler, Rivian’ın skateboard platform ismini verdiği yüksek teknolojili ürününü kullanarak ABD’li araç üreticisine yeni nesil elektrikli araç geliştirmek için birlikte çalışacak.

Rivian'ın kurucusu ve CEO'su RJ Scaringe, iki şirket arasında yapılan stratejik ortaklığı önemli bir kilometre taşı olarak nitelendiriyor. Zira Rivian'ın, Ford'dan sağladığı yatırımın yanı sıra otomobil üreticisinin kaynaklarından ve ağından faydalanabilecek olması bu sözleri destekliyor. Öte yandan Ford'un da girişimin gelişmiş teknolojik yapısını kullanarak  otomobil sektöründe rekabet gücünü artırmaya yönelik bir fırsat oluşturması aralarında bir kazan-kazan ilişkisi oluştuğu anlamına geliyor.

Bu arada anlaşmanın Ford'un elektrikli araç yatırımlarına yönelik 11 milyar dolarlık bir paketin parçası olduğunu hatırlatalım. Bu paket dahilinde Ford, Rivian ile geliştireceği elektrikli iki aracın üretimini çoktan onayladı bile. 2020'de piyasaya sürülmesi beklenen araçlardan bir tanesine Mustang'dan esinlenildi. Diğeri ise Ford'un ABD'de en çok satan modellerinden F150 pikapın sıfır emisyonlu versiyonu olarak karşımıza çıkacak. 

2009 yılında Michigan’da kurulan Rivian’ın arkasında Amazon, Standard Chartered Bank gibi güçlü yatırımcılar var. Geçtiğimiz Şubat ayında Amazon'dan elde ettiği 700 bin dolarlık bir yatırım ve Ford'dan sağladığı son kaynak para ile birlikte Rivian toplam yatırım miktarını 1,4 milyar dolara çıkardı.

 Son olarak Rivian’ın aldığı yatırımlara rağmen yoluna bağımsız bir şirket olarak devam edeceği bilgisini paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.