Ford, elektrikli araç üretimine yönelik çalışmaları hızlandırıyor

Ford, elektrikli araç üretimine yönelik çalışmaları hızlandırıyor

Geçtiğimiz Nisan ayında 2018'in ilk çeyreğine yönelik finansal raporunu yayımlayan ABD'li otomobil üreticisi Ford, gelirini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artırarak 1,7 milyar dolarlık net gelir elde ettiğini açıklamıştı.

Yakın gelecekteki vizyonunda otonom araçlar, elektrik ile çalışan araçlar ve mobil bağlanabilirlik olan şirket, kendisine daha fayda getirecek işlere de imza atmak istiyor. Ford, bu stratejiden yola çıkarak büyük bir adım attı. Kuzey Amerika'da SUV, kamyon, büyük araçlar ve  Mustang dışında tüm araç üretimini durduracağını açıkladığı bir dönemde, araç üreticisinden bir açıklama daha geldi.

Enerji tüketiminde yakıttan, elektrikli araç dönemine geçmeyi hızlandırmak isteyen Ford, bataryalara olan yatırımlarını da hızlandırmak istiyor. Ford'un elektrikli araçlarından sorumlu küresel direktörü Ted Cannis'in Engaged'e verdiği bir röportajdaki sözleri de bu dönüşümü destekliyor. Cannis, Ford'un artık satmayan araçlar üretmek istemediklerini, bu otomobillerin üretimin sayısında düşüş yaşanacağını ve elektrikli araçlara tam kapasite odaklanmak istediklerini belirtiyor.

Araç üreticisinin, Kuzey Amerika'daki portföyünün yüzde 90'ını 2020 yılına kadar kamyonlar, ticari araçların oluşturması bekleniyor. Bu dönüşüm de ise elbette tüketici talebi ve binek araçlardaki ürün karlılığının azalması büyük rol oynuyor. Geleneksel Ford sedanlara yatırım yapmak istemeyen şirket,  F-150, Mustang, Explorer, Escape ve Bronco gibi yüksek satış hacimli, karlı araçlara ise hibrit-elektrik özellikleri ekleyecek.

Bu arada Cannis, şirket içindeki iş süreçlerini bir girişim kadar çok daha hızlı tutmak istediklerini belirtiyor. Bu değişimin sadece bir test grubu ya da şirketin küçük bir biriminde değil, tüm organizasyonun elektrikli araç dünyasını benimsemesi gerektiğini de savunuyor. Otomobil sektörünün çınarının, elektrikli araçlarda planlanan yatırımlarını 2022'ye kadar 11 milyar dolara çıkarması ve model serisinde 40 adet hibrit ve tam elektrikli araçlara sahip olması bekleniyor. Bu araç modellerinden 16'sının ise tamamen elektrikli ile çalışması planlanıyor.

Daha öncesinde de Ford'un müşteri deneyimini yeniden tasarlamak gibi bir amacının olduğunu paylaşmıştık. Hızla değişen otomobil endüstrisinde kendisini yeniden pozisyonlayan Ford'un bu dönüşümünden güncel haberler geldikçe, paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.