Google Cloud'ın yıllık geliri 8 milyar dolar seviyelerine kadar çıktı

Google CEO'su Sundar Pichai, Google Cloud'un yıllık 8 milyar doların üzerinde gelir elde etme oranına (Annual run rate) ulaştığını duyurdu.
Google Cloud'ın yıllık geliri 8 milyar dolar seviyelerine kadar çıktı

Geçtiğimiz günlerde Google'ın bulut birimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Google CEO'su Sundar Pichai, Google Cloud'un yıllık 8 milyar doların üzerinde gelir elde etme oranına (Annual run rate) ulaştığını duyurdu. Gelir elde etme oranı yani ARR'nin bir sonraki yıl Google Cloud'ın ne kadar gelir elde edeceğine dair bir ölçü olduğunu da ekleyelim. Tabii ki bu oran Google Cloud'ın her şeyinin önümüzdeki yıl tamamen aynı kalacağı varsayılarak hesaplanıyor. 

Google'ın bulut birimi, Amazon Web Services'in rakibi konumunda olan Google Cloud platformunu ve Microsoft Office'in rakibi olanG Suite'i içinde barındırıyor. Google 2018 yılının Şubat ayında Google Cloud'ın ARR'ının çeyrek başına 1 milyar dolar yani yıllık 4 milyar dolar seviyelerinde olduğunu açıklamıştı. Kısacası Google Cloud'ın ARR'si bir yıl içinde iki katına çıktı.

Google Cloud'ın yaklaşık 7 aydır daha önce Oracle'da görev yapan Thomas Kurian tarafından yönetildiğini de ekleyelim. Daha önce Google Cloud'ın satış takımı genişleteceğini de duyuran Thomas Kurian, önümüzdeki yıllarda satış takımlarını 3 katını çıkaracaklarını da paylaştı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in CFO'su Ruth Porat, Google Cloud'ın şirketin en büyük 3. gelir kaynağı olduğunu da paylaştı. Bulut teknolojilerine baktığımızda pazarı liderinin Amazon olduğunu görüyoruz. İkinci sırada ise Microsoft bulunuyor. Şu an için üçüncü sırada yer alan Google, her geçen gün büyüyen Google Cloud platformundan daha çok gelir elde etmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.