Rekabet Kurumu, Biletix'e soruşturma açtı

Rekabet Kurumu, Biletix ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği hakkında soruşturma açtı.
Rekabet Kurumu, Biletix'e soruşturma açtı

Rekabet Kurumu, Biletix ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği hakkında soruşturma açtı. Biletix hakkında yapılan açıklamada Biletix Bilet Dağıtım Basım ve Ticaret A.Ş.’nin, sattığı biletlerin fiyatlarına fahiş tutarlarda hizmet bedeli, işlem bedeli, kargo bedeli gibi isimler altında ekstra masraflar eklemek yoluyla ve organizatörlerle imzaladığı münhasır sözleşmelerle 4054 sayılı Kanun’u ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla yürütülen ön araştırmanın Rekabet Kurulunca karara bağlandığı belirtildi.

Yukarıda açıklamaya ek olarak ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 20.06.2019 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu'nun bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun’un ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak Biletix Bilet Dağıtım Basım ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 19-22/341-M sayı ile karar verdiği bilgisi de paylaşıldı.

Bilet satış platformlarından Mobilet'in de geçtiğimiz aylarda kapandığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Bilet satışı konusunda çok fazla alternatifin olmamasının Biletix'e soruşturma açılmasında etkili olduğunu da söyleyebiliriz.

Rekabet Kurumu, Biletix'in yanı sıra TÜRSAB'a da soruşturma açtı. Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin hac kontenjanı dağıtımına ve hac organizasyonu gerçekleştiren acentelerin teminatlarının belirlenmesine ilişkin uygulama ve kararlarıyla rekabeti ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurumu’nca karara bağlandı.

TÜRSAB da daha önce Booking.com, Airbnb, Agoda ve Expedia'ya dava açmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.