Üniversitelerde hizmet veren elektrikli scooter paylaşım girişimi: Palm

İTÜ Ayazağa yerleşkesinde hizmet veren Palm'ın temel amacı Türkiye çapında üniversite kampüslerine yayılarak hizmet vermek.
Üniversitelerde hizmet veren elektrikli scooter paylaşım girişimi: Palm

Geçtiğimiz Mart ayında İstanbul için elektrikli scooter paylaşım girişimi olarak hizmet veren Martı girişiminden sizlere bahsetmiştik. Elektrikli scooter paylaşım girişimleri her geçen gün daha da popüler bir hale geliyor. Bu haberimizde ise başka bir elektrikli scooter paylaşım girişimi olan Palm'a yakından bakacağız.

2018 yılının Ekim ayında Berhan Gökşin tarafından kurulan Palm, geçtiğimiz Haziran ayında hizmet vermeye başladı. Şu an için sadece İTÜ Ayazağa yerleşkesinde hizmet veren Palm'ın temel amacı ise Türkiye çapında üniversite kampüslerine yayılarak hizmet vermek.

Hizmet verdiği ve vereceği üniversitelerde yeşil kampüs vizyonuna destek sağlayan Palm, aynı zamanda eğlenceli bir ulaşım alternatifi sunuyor. Şu an için günlük ortalama 425 sürüş gerçekleştiren Palm, yaklaşık 1 ay içinde 2 bini aşkın kullanıcıya ulaştı.

Hizmet verdiği scooterları yurt dışından getirten Palm, şu an için başka üniversitelerle de görüşmelerine devam ediyor. Aynı zamanda kendi kullanımı için scooter da geliştirmek isteyen Palm, ilk prototipini de hazırladı. Lime ve Flash (Circ) girişimlerinin yakın zamanda ülkemizde hizmet vermeye başlayacağını da hatırlatalım. 

Kısacası yakın zamanda Palm'ın girişiminin Martı, Lime ve Flash (Circ) gibi önemli rakipleri olacak. Sadece üniversite kampüslerinde hizmet vermesi ile rakiplerinden ayrışan Palm, Türkiye’de hizmet vermek isteyecek global şirketler ile iş birliği içinde olmaları gerektiğini düşünüyor.

Martı girişimine oranla daha uygun fiyatlı bir seçenek olan Palm'ın başlangıç ücreti 2 TL. 2 TL'nin ardından her dakika için ise 0,35 TL talep ediliyor. İlk yolculukların 3 TL'ye kadar ücretsiz olduğunu da ekleyelim. Kısacası Palm ile yapılan 10 dakikalık bir yolculuğun bedeli 5,5 TL. Kıyaslamak gerekirse Martı ile yapılan 10 dakikalık bir yolculuğun bedeli ise 10,5 TL.

Palm sistemindeki kullanıcılar bakiyelerine önceden yükleme yapıyor ve yolculuklarını bu bakiye üzerinden gerçekleştiriyor. Dilerseniz Palm'ın mobil uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.