Taşınabilir mobil ultrason cihazları tasarlayan girişim: Ultralab

Taşınabilir mobil ultrason cihazları tasarlayan ve geliştiren Ultralab, iki farklı ürünle hizmet veriyor.
Taşınabilir mobil ultrason cihazları tasarlayan girişim: Ultralab

Teknolojinin ilerlemesi her alanda hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bir dönemin ulaşılması zor teknolojileri bile neredeyse artık hepimizin yanında diyebiliriz. Yerli bir girişim olan Ultralab de bunu ultrason cihazları alanında gerçekleştiriyor. 

Ultralab'in ürünleri: Soundcam ve Ubeat

Taşınabilir mobil ultrason cihazları tasarlayan ve geliştiren Ultralab, iki farklı ürünle hizmet veriyor. Ultralab'in ürünlerinden ilki taşınabilir, portatif ve akıllı telefonlar üzerinde görüntülemeye imkan sağlayan mobil ultrason cihazı Soundcam, ikincisi ise fetal doppler cihazı ve buna bağlı bir mobil uygulama içeren, hamile kadınlara yönelik teknolojik bir platform olan Ubeat. Ubaby Fetal Doppler cihazı ve ona uyumlu mobil uygulaması ile hamile kadınlar bebeklerinin kalp atışlarını dinleyebiliyor ve isterlerse sosyal medya üzerinden istedikleri zaman paylaşabiliyorlar.

2014 yılında mobil ultrason cihazlarının Android platformlar üzerinde çalışabilmesini sağlayan yazılımlar geliştirmek üzere Mobiltek Tıbbi Cihazlar şirketini kuran Burhan Eyüboğlu ve TOBB ETÜ’de ultrason alanında yüksek lisans yapan Emre Özüm tarafından 2017'de hayata geçirilen Ultralab, aynı yıl StartersHubXO girişimlerinden biri olarak seçildi ve 2018’de de Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması’nda finale kalıp sunum yapan şirketlerden biri oldu.

2018 yılının başında Değiştirilebilir Başlıklı ve Akıllı Telefonlar Üzerinde Çalışabilen Mobil Ultrason Cihazı projelerinin Tübitak 1512 BİGG desteği alması sonucu Ultralab Elektronik şirketi kurulduğunu, Soundcam ve Ubeat ürünlerinin de bu şirket çatısı altında piyasa sürüldüğünü belirtelim. Şirket şu anda 7 bilgisayar mühendisi, 1 elektrik - elektronik mühendisi, 1 endüstri mühendisi ve 1 endüstriyel tasarımcı olmak üzere 10 kişi ile hizmet veriyor.

Gelir modeli ürün satışı

Cihazlarını 12 aylık bir sürede hayata geçiren Ultralab, gelir modeli olarak ürün satışını kullanıyor. Cihazlarının yerli rakibi olmadığını söyleyen Ultralab, global alanda ise Soundcam cihazıyla Siemens, Philips, Toshiba, Clarius, Butterfly Network gibi büyük oyuncuların bulunduğu bir pazarda rekabet ettiğini söylüyor. Şirket, Ubeat platformu için de Bellabeat, HeraMed ve Unbornheart firmalarının rakibi olduğunu belirtiyor.

Tübitak 1512 BİGG ve KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon destekleri alan Ultralab, ilk yatırım olarak Tübitak 1512 çağrısı kapsamında 149 bin TL değerinde yatırım aldı. KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Destek programı kapsamında 400 bin TL değerinde destek alan girişimin halihazırda Horizon2020 Faz1 ve Tübitak 1507 başvuruları bulunuyor.

Son yıllarda, özellikle Avrupa ve Amerika’da, anne-bebek ürünleri pazarında var olan devlerin yanı sıra birçok önemli startup kurulduğunu belirten şirket, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Avrupa, Amerika ve Güneydoğu Asya bölgelerinde faaliyet gösteren global bir girişim olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.