ABD'deki unicorn girişimlerin en çok tercih ettiği programlama dilleri

Unicorn statüsündeki en iyi 25 girişim üzerine yapılan bir araştırmaya göre en çok tercih edilen programlama dilleri, frameworkler ve veritabanlarına göz atın.
ABD'deki unicorn girişimlerin en çok tercih ettiği programlama dilleri

Değerlemesi 1 milyar doların üzerinde olan Unicorn statüsündeki en iyi 25 girişim üzerine yapılan bir araştırma, bu şirketlerde en çok tercih edilen programlama dillerini ortaya çıkardı. Özellikler öğrneciler ve geleştiriciler için oldukça önem taşıyan bu araştırma sonuçları için Indeed.com, CB Insights, PitchBook ve Stackshare ile işbirliği yapıladı. 

En iyi 25 Unicorn tarafından en sık kullanılan programlama dilleri 

Python, Java ve Javascript'in sıralamada en çok tercih edilen 3 dil olarak öne çıkması aslında beklenen bir sonuç. Ancak Go ve Kotlin'in üst sıralarda çıkması birçok şirketin bu iki dili de tercih ettiğini gösteriyor. Oysa Go, TIOBE Index sıralamasında 15. sırada  Kotlin ise 40. sırada yer almıştı. 

Bilmeyenler için bu iki dilin geçmişinden ve kullanım alanlarından bahsetmekte fayda var. Golang ismiyle de bilinen Go 2009 yılında Google çalışanları tarafından geliştirildi. Docker, Kubernetes ve Ethereum'da da kullanılan Go, son birkaç yıldır popülerliğini oldukça arttırdı. 

Kotlin ise genellikle Android'te kullanılan Java'ya bir alternatif olarak üretildi. Google Android'İn 2017 sürümüne Kotlin desteği eklemesi sayesinde Kotlin, C++ ve Java'dan sonra desteklenen üçüncü dil oldu. 

En iyi 25 Unicorn tarafından en sık kullanılan framework teknolojileri

Yüzde 24 ile en çok kullanılan Framework olarak ReactJS öne çıkıyor. Yüzde 14 ile NodeJS ve Hadoop ise ikinciliği paylaşıyor. Bu arada ReactJS'in Facebook, büyük topluluk yöneticileri ve büyük şirketler tarafından yönetlien bir JavaScript kütüphanesi olarak konumladığını belirtelim. İnteraktif kullanıcı arayüzleri oluşturan ReactJS, sayfanın yeniden yüklenmesine gerek kalmadan veri ve lisans değişikliklerine yer verebiliyor. 

En iyi 25 Unicorn tarafından kullanılan programlama dillerinin sayısı

En iyi 25 Unicorn tarafından kullanılan programlama dillerinin sayısı 2 ile 10 arasında değişiklik gösteriyor. 2'den dil kullanan herhangi bir şirket bulunmazken, şirketler yaygın olarak 6 dil kullanıyor. Coinbase ve Doordash ise 10 farklı dil kullanan girişimler olarak öne çıkıyor. 

En iyi 25 Unicorn tarafından kullanılan veritabanı teknolojileri 

Standart SQL veritabanları olan MySQL, PostgreSQL, Redis ve SQLite öne çıkarken, geniş kapsamlı veri setleriyle rahatça çalışmanızı sağlan MongoDB gibi NoSQL veritabanı alt yapılarının da tercih edildiğini görüyoruz.

En iyi 25 Unicorn tarafından tercih edilen diller, frameworkler ve veritabanlarının tam listesi 

Bir yazılım geliştirici olarak bu girişimler çalışmayı hedefliyorsanız, listedeki dilleri, frameworkleri ve veritabanlarını incelemenizi tavsiye ederiz. Böylece şirketlerin ihtiyaçlarına göre kendinizi geliştirebilir ve rekabet ettiğiniz adaylar arasında kendinizi öne çıkarabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.