Protranslate tercümanlara SaaS modelinde platform sunmaya hazırlanıyor

Profesyonel tercüme platformu Protranslate, tercümanlara SaaS modeli ile çalışan bir platform sunmaya hazırlanıyor.
Protranslate tercümanlara SaaS modelinde platform sunmaya hazırlanıyor

Hem ülkemizde hem de MENA bölgesinde hizmet veren bir profesyonel tercüme platformu olan Protranslate, tercümanlara SaaS modeli ile çalışan bir platform sunmaya hazırlanıyor. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre 2018 yılında yüzde 150 oranında büyüyen online tercüme ve lokalizasyon hizmetleri platformu, MENA bölgesinden sonra, hizmet verdiği bölgeler arasına Avrupa’yı da ekleyerek İngilizce, Fransızca ve İspanyolca pazarlama faaliyetlerini artırdı.

Sektöre özel olarak in-house yazılım ekipleriyle geliştirdikleri CRM ve ERP altyapılarını 2018 senesinde daha da ileri bir noktaya taşıdıklarını belirten Protranslate.net Genel Müdürü Kerem Kalkancı, yüzde 90 oranında otomasyon ile, müşterilerinin tercüme ve lokalizasyon taleplerine web siteleri ve Google Play ve App Store’da yayında olan mobil uygulamaları üzerinden cevap verdiklerini ve yazılım otomasyonu konusunda attıkları adımlarla, yurt dışına açılımları da çok daha kolay gerçekleştirmeye başladıklarını belirtti.

Paylaşılan bilgilere göre Protranslate 2019 yılında ise hem yurt dışı ayağını ivmelendirmeye hem de SaaS tarafındaki planlarını gerçekleştirmeye odaklanacak. 1 milyon dolarlık bir yatırım turuna çıktıklarını ve ilk bölümü için de imzaları attıklarını belirten Protranslate Genel Müdürü Kerem Kalkancı, yeni yatırım ile, tercümanlara ve küçük – orta ölçekli dil hizmetleri sunan firmalara tercüme ve lokalizasyon hizmetlerini kendilerinin de sunabilme imkanı vereceklerini de dile getirdi.

Türkiye’den global ölçekte hizmet verebilecek dil hizmetleri uzmanları çıkarmayı hedeflediklerini belirten Kalkancı, freelance tercümanların SaaS portalı üyesi olduklarında çok büyük ölçekteki global lokalizasyon projelerinde paydaş olarak yer alabileceklerini ve Protranslate SaaS üye platformunu kullanan diğer tercümanlarla ortak çalışabileceklerini de belirtti.

Örneğin Türkçe - İngilizce dil çiftinde tercüme hizmeti veren bir tercümanın Çin’deki bir müşterisi için Türkçe - Çince dil desteğine ihtiyacı olduğunda, bu ihtiyacı karşılayabileceği bir hizmet de sunacak olan platform, çapraz tercüme ile aradaki İngilizce – Çinçe adımının da yine platform üyesi başka bir tercüman ile tamamlanmasına olanak tanıyacak. Son olarak Protranslate'in 450 tercüman ile birlikte çalıştığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.