Google, Android Auto'nun arayüzünü yeniledi

Teknoloji devi Google, I/O 2019 konferansından sadece saatler kala Android Auto'ya yeni özellikler getirdiğini duyurdu.
Google, Android Auto'nun arayüzünü yeniledi

Teknoloji devi Google, geliştirmeciler için düzenlediği I/O 2019 konferansına sadece saatler kala Android Auto'nun tasarımını değiştirdiği duyurdu. 

Google sürücüler için kullanılması daha kolay bir arayüz geliştirdi. Sürücüye daha fazla bilgi akışı sağlayacak olan Android Auto, konu hızlı olmaya geldiğinde ise bu görevi hiç olmadığı kadar başarılı tamamlıyor.

Yeni arayüzde yer alan gezinti çubuğu ile sürücüler adım adım yol yönergelerini görebilecekleri gibi telefon ve uygulamalarını aynı ekrandan kontrol edebilecekler. Android Auto'nun aracın iç kısmına daha iyi uyum sağlayabilmesi için de koyu renkli bir görünüm kazandı. Arayüzün,  okunması kolay fontlar ile birleşmesi ile yine ekran görünürlüğü artabilecek.

Android Auto'nun yeni tasarımı ile birlikte geniş ekranlı panele sahip araçlar da avantaj kazanıyor. Zira şirket, Android Auto'nun araç içindeki geniş ekranlı paneller ile sürücülerin  'devam eden aramalar', 'oynatma kontrolleri' gibi daha fazla bilgi almalarını sağlayabileceğini duyurdu.

Bu arada Google'ın geçtiğimiz günlerde Android Automotive OS'i uygulama geliştiricilerine açtığını hatırlatalım. Android Automotive OS'i ilk kullanacak olan araç üreticisi Volvo'nun olması planlanırken, onu Audi, Mitsubishi, Nissan, Renault gibi küresel markalar takip ediyor. 

Android Auto'yu ilk kez beş yıl önce duyuran şirket, yazılımı 50 farklı araç markasında ve 500'den fazla araç modelinde kullanıyor.  Bugün başlayacak I/O 2019 Geliştirmeciler Konferansı 9 Mayıs'ta son bulacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.