Google, Android Automotive OS'i uygulama geliştiricilerine açıyor

Teknoloji devi Google, Volvo' 2020'de piyasaya süreceği Polestar 2 araçlarına entegre edeceği işletim sistemi Android Automotive OS'i uygulama geliştiricilerine açtığını duyurdu.
Google, Android Automotive OS'i uygulama geliştiricilerine açıyor

Teknoloji şirketlerinin geliştirdikleri yazılımlar sayesinde bugün otomobiller hiç olmadığı kadar akıllılar. İnsanlarla ve diğer makineler ile etkileşime geçen araçlarda, güvenlik ve konfor ise tüketicinin aradığı en önemli özellikler.

Hatırlayacağınız gibi teknoloji devi Google, 2017 yılında geliştiricilere yönelik düzenlediği I/O 2017 etkinliğinde Android işletim sistemi Android Automotive OS'i duyurmuştu. Aradan geçen yaklaşık iki yılın ardından şirket, Android Automotive OS'i uygulama geliştiricilerine açacağını duyurdu.

Google, Android Automotive OS'i Volvo'nun 2020'de piyasaya süreceği Polestar 2 araçlarına entegre etmek için anlaşmıştı. Aralarında Audi, Mitsubishi, Nissan, Renault da dahil olmak üzere farklı otomobil üreticileri ile anlaşan şirket, kitle kaynak ile daha fazla araç üreticisine ulaşmak istiyor. Bu, Google'ın pazardaki rekabet gücünü artırması için de haklı bir neden. 

Teknik olarak, Android Automotive, birçok geliştirmeye sahip klasik Android işletim sistemi. Google'ın bu işletim sistemi ile otomotiv sektöründe büyük planları var. İşletim sistemini şimdilik müzik, podcast  gibi üçüncü medya uygulamalarını destekleyerek başlayan şirket, medya uygulamalarından kısa süre sonra navigasyon, klima kontrolü, telefon araması ve Akıllı telefonlarda olduğu gibi, Android Automotive'in görünümü  ilgili araç markasına göre uyarlanabilecek. Zira, otomobil üreticilerinin farklı ara yüzleri ele alması muhtemel olduğu belirtiliyor. 

Öte yandan araçlara entegre edilecek bu işletim sisteminin büyük bir kısmının  gelecekte Google tarafından geliştirilmesi  ve güncellenmesi planlanıyor. Bu, üreticilerin geliştirme ve bakım maliyetlerini düşürmelerini sağlayacak bir yöntem. Aynı zamanda, özellikle aracın kullanım ömrü boyunca bilgi-eğlence fonksiyonlarını düzenli olarak güncelleyerek ve genişleterek müşteri beklentilerini daha iyi karşılamalarını da sağlayabilir. Google'ın bu teklifi, bugünlerde maliyetlerini kısmak isteyen araç üreticilerinin yüzünü güldürecektir şüphesiz. 

Bu arada isim benzerliği olmasından kaynaklı  gözden kaçıranlar için  Android Automotive OS’in Android Auto'dan farklı olduğunu paylaşalım. 2014 yılında tanıtılan Android Auto sistemi, uygulamaların bilgilerini aracın bilgi-eğlence ekranında görüntülemesine izin vererek, araç üreticisinin bilgi-eğlence sistemini tamamlıyor, ancak yerini almıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.