Microsoft online kod editörü Visual Studio Online'ı tanıttı

Browserda çalışan Visual Studio Online duyuruldu.
Microsoft online kod editörü Visual Studio Online'ı tanıttı

Microsoft, 6 Mayıs'ta yayınladığı blog yazısında popüler açık kaynak kod editörü uygulaması Visual Studio Code temelli online kod editörü Visual Studio Online'ı duyurdu.

Servis şu anda gizli önizleme olarak sunuldu. Gizli önizlemesi diyoruz çünkü henüz genel kullanıma açılmadığını belirtelim. Erken aşamada deneyimlemek isteyen geliştiriciler bu linkten başvuru yaparak yeni servisi deneyimleyebilir.

Visual Studio Online, Microsoft'un popüler açık kaynak yazılımı Visual Studio Code temelli olarak çalışıyor. Servis Visual Studio Code'un desteklediği tüm eklentileri ve Code uygulamasının workspace özelliklerini destekliyor. 

Servis genel kullanıma açıldığında web tabanlı çalışan Visual Studio Online'a https://online.visualstudio.com/ adresinden erişilebilecek ve Visual Studio Code üzerindeki workspace ve projelere ulaşabileceksiniz. Bu sayede browser üzerinden kodunuzu düzenleyebilecek, pull requestleri inceleyebileceksiniz. Erken erişim sağlayarak Visual Studio Online'ı deneyimlemek için bu adresten başvuru yapmanız gerekiyor.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.