SoftBank kurucusu Japon milyarder, Bitcoin'den 130 milyon dolar kaybetti

SoftBank Group'un kurucusu Japon Milyarder Masayoshi Son, yaptığı Bitcoin yatırımı üzerinden 130 milyon dolardan fazla kaybetti.
SoftBank kurucusu Japon milyarder, Bitcoin'den 130 milyon dolar kaybetti

SoftBank Group'un kurucusu Japon Milyarder Masayoshi Son, yaptığı Bitcoin yatırımından 130 milyon dolardan fazla kaybetti. Konuyla ilişkili kaynaklar, Son'ın portföy yönetimi şirketi Fortress Investment Group'un Yönetim Kurulu üyesi Peter Briger'ın tavsiyesiyle bir yatırım yaptığımı ifade ediyor. 

Bu noktada Fortress Investment'ın 2013'te bitcoin satın aldığı belirtelim. Dolaysıyla SoftBank, Şubat 2017’de Fortress’i satın aldığında, kriptolar dahil olmak üzere şirketin varlıkları 150 milyon dolardan fazlaydı. Ancak, Son'un 2017'nin sonlarında bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin dolar civarına ulaştığında kripto paraya yatırım yaptığı ve fiyatın düşmesinin ardından 2018'in başlarında sattığı belirtiliyor. 

Bu arada Masayoshi’nin net değerinin, geçen yıla kıyasla yüzde 54’ün üzerinde büyüme kaydederek tahminen 18.8 milyar dolar'a ulaştığını belirtelim. Bunun yanı sıra SoftBank Group’un yıllık 6,3 milyar dolar gelir elde ettiğini eklemekte fayda var.  Hatta 2018’in Eylül ayında şirket, blokchain destekli çapraz taşıyıcı mobil ödeme servisi geliştirmeye başladı. 

Yine de Japon Milyarder Masayoshi Son'ın elindeki bitcoinleri satan tek isim olmadığını belirtelim. Hatırlarsanız net değeri 100 milyon dolardan fazla olan Apple Kurucu Ortağı Steve Wozniak da geçmişte bitcoin yatırımı yapanlar arasında yer alıyor. Wozniak'ın Bitcoin'in 20 bin dolara ulaşmasıyla elindeki tüm Bitcoinleri sattığını eklemekte fayda var. 

Belki de Masayoshi Son, Warren Buffet'ın felsefesini takip ederek düşüş anında hemen satmak yerine yatırımını uzun vadede değerlendirseydi bu kadar zarar etmeyebilirdi. Yine de Son'ın net varlığı göz önünde bulundurulduğunda bu yatırım kaybının ünlü milyarderi derinden etkilediği söylenemez. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.