Netflix, Apple Store'da "oyun dışı en çok kazanan mobil uygulamalar" kategorisinde yerini Tinder'a bıraktı

Dünya genelinde 148 milyon üyeye ulaşan Netflix, artık App Store oyun dışı en çok kazanan mobil uygulamalar kategorisinde zirveyi oynamıyor.
Netflix,  Apple Store'da

Mobil uygulama ekosistemine yönelik önemli öngörüler sunan Sensor Tower'a göre 2023'de küreselde kullanıcıların mobil uygulamalara harcamadıkları tutar 156 milyar doları bulacak. Bu, 2018'de 73 milyonu bulan mobil uygulama harcamalarının yaklaşık %120 oranında artacağı anlamına geliyor. 

Bu harcamaların en büyük kısm oyun endüstrisinde gerçekleştirilirken, onu eğlence kategorisi takip ediyor. Eğlence kategorisinde ise Netflix, Apple Store'da   tartışmasız en çok kazanan uygulama. Hatta Netflix'in rekoru sadece Eğlence kategorisini değil, mobil uygulama oyun dışı kategorilerinin tümünde 2016'nın son çeyreğinden beri diğer tüm uygulamalara zirveden bakıyor.

2018in sonuna kadar geçerliliğini koruyan bu cümleler, Sensor Tower'ın paylaştığı verilere göre artık geçersiz. Zira Sensor Tower, Netflix'in zirvedeki yerini arkadaşlık uygulaması Tinder'a kaptırdığını belirtiyor. Şirketin paylaştığı bilgilere göre 2019'un ilk çeyreğinde App Store ve Google Play'de en fazla kazandıran uygulamanın Tinder olduğu belirtiliyor. Tinder'ı bir basamak geriden Netflix izlerken, üçüncü sırada ise Çinli video akış servisi Tencent Video yer alıyor. 

Peki Netflixi koltuğundan eden ne? Sorunun altında çok da sürpriz bir yanıt yatmıyor esasında. Geçtiğimiz yılın sonunda Applea yüz milyonlarca dolar ödemek istemediğine karar veren şirket,  artık yeni kullanıcıların iOS uygulamasıyla hizmetlerine kaydolmalarına ve abone olmalarına izin vermiyor. Appleın uygulama sahiplerinden kazanç başına yüzde 30 komisyon aldığını biliyoruz ancak Netflix için bu oran %15 olarak hesaplansa da bu, 2018 yılında 853 milyon dolar gelir elde eden şirketin, Applea yüz milyonlarca komisyon ödediği gerçeğini değiştirmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.