Instagram'daki bir hata Hikayeleri yanlış kişilere gösterdi

Instagram'da yaşanan bir problem sonucu kullanıcılar Instagram Hikayeler çubuğunda takip etmedikleri kişilerin Hikayelerini görmeye başladı. 
Instagram'daki bir hata Hikayeleri yanlış kişilere gösterdi

Instagram'da yaşanan bir problem sonucu kullanıcılar Instagram Hikayeler çubuğunda takip etmedikleri kişilerin Hikayelerini görmeye başladı.  İlk etapta bir twitter kullanıcısı tarafından farkedilen bu durum, kullanıcıların kafasını karıştırdı. Zira Hikayeler çubuğunda Hikayesi görünen kullanıcının profiline gidildiğinde bu kişinin takip edilmediği açıkça görünüyordu. Yaşanan bu olayın ertesi günü Instagram bir açıklama yaparak bu durumun bir hatadan kaynaklandığını ve hatanın düzeltildiğini dile getirdi.

 

Instagram hataya neyin yol açtığını henüz bilmiyor. Ancak konu gündeme gelir gelmez bir kaç saat içinde sorunu çözdüğünü belirtiyor. Eğer kullanıcılar, Hikayeler kısmında takip etmedikleri bir kullanıcının profil fotoğrafına basarsa, gizlilik ayarları devreye girecek. Böylece kullanıcılar takip etmedikleri kişinin içeriklerine erişemeyecek. 

Bir Instagram yetkilisi ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

“Az sayıda insanın Instagram Hikayeleri çubuğunda takip etmedikleri hesapları göstermesine neden olan bir sorunun farkındayız. Eğer hesabınız gizliyse, Hikayeleriniz sizi takip etmeyen kişiler tarafından görülmedi. Bu duruma da çözdüğümüz bir hata neden oldu. ”

Bu arada bu hatadan Facebook Hikayeler'in etkilenmediğini ifade edelim. Ancak tüm bu yaşananlar Facebook'un uygulamalar üzerindeki kontrolünü sorgulamamıza yol açıyor. Şimdiye kadar defalarca paylaştığımız üzere veri ihlalleri ya da buna benzer gizlilik odağındaki hatalar Facebook'un kullanıcı verilerini düzgün bir şekilde yönetmesi ve güvenliğini sağlaması konularına gölge düşüyor. Özellikle Instagram Hikayelerin günlük aktif kullanıcı sayısının 500 milyona ulaştığını düşündüğümüzde, uygulamalarla birlikte sorunların da ölçeğinin giderek büyüdüğünü söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.