Apple, neden alışılagelmiş tanıtım stratejisinin dışına çıktı?

Apple, neden alışılagelmiş tanıtım stratejisinin dışına çıktı?

Bildiğiniz üzere hafta başından beri, her akşamüstü sizlere yeni bir Apple ürününü tanıtıyoruz. Pazartesi günü iPad mini ve iPad Air'ı tanıtan Apple, salı günü yeni iMac'i, dün de AirPods 2'yi tanıtmıştı. Henüz "tanıtım saati" gelmemiş olsa da :) Sırada AirPower mı var sorularını akla getirdi.

Apple, bu etkinlik öncesinde alışılagelmiş tanıtım stratejisinin dışına çıktı. Daha önceki etkinliklerde öncesinde bilgi sızıntılarıyla sonrasında ise etkinlikte ürünlerin tanıtımı ile karşımıza çıkan Apple, bu sefer sakin ve sırayla ürünlerini tanıtarak ilerlemeyi tercih etti. Peki ama Apple neden tüm ürünleri tek seferde duyurmak yerine hepsini günlere yaymayı tercih ediyor? Birçok kişinin asıl merak ettiği de bu oldu.

Apple'ın dün daha duyurusunu yapmadan Tim Cook'un AirPods'la attığı bu tweet de değişen stratejinin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.  Normal şartlarda Apple'dan tüm ürünlerin birlikte, en azından birbirinden bağımsız olmayan birkaç ürünün birlikte duyurulmasını bekliyoruz. Gün be gün yeni ürün duyurmak oldukça ilginç geliyor özellikle de Apple'ın 25 Mart'ta etkinliği varken bu stratejiyi izlemesi şaşırttı.

Bu arada Apple, yeni AirPods'ları piyasaya sürmeden önce uzunca bir süre bekledi. Bir diğer bekleyen ürünse AirPower oldu. Bugün AirPower tanıtılacak mı birlikte göreceğiz ama eğer tanıtılırsa şunu diyebiliriz. Eğer Apple iki ürünü de birlikte piyasaya sunmayı bekleseydi hem kullanıcı hem de şirket bunun faydasını görebilirdi. Zira AirPods'un kablosuz şarj olabileceğini söyledikten sonra AirPower'ı tanıtmamış olmak ciddi anlamda kafa karışıklıklarının oluşmasına neden oluyor.

Ancak Apple muhtemelen bu yeni yaklaşımla haftayı ele geçirmeyi istedi ve başardı. Artık yeni rakipleri olan Apple böylece 3 gün süren Netflix Labs Day 2019 etkinliğinin basında daha geniş yer almasının da önüne geçmiş oldu.

Apple'ın 2019 tanıtım ajandasına buradan göz atabilirsiniz, bunun haricinde 25 Mart'ta donanım değil de içeriğe dair nelerin tanıtılacağına ise buradan ulaşabilirsiniz. Bakalım bugün Apple tarafında yeni bir ürün tanıtımı olacak mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.