Apple'ın dijital yayın platformunda hangi içerikler olacak?

Apple'ın dijital yayın platformunda hangi içerikler olacak?

Geçtiğimiz hafta sizlerle, Apple'ın 25 Mart'ta gerçekleşecek etkinliğinde Netflix benzeri dijital platformunu tanıtmaya hazırlandığı bilgisini paylaşmıştık. Apple'ın bu platforma neden önem verdiğinden de detaylı olarak bahsetmiştik. Apple, Netflix, Hulu, Amazon Prime gibi rakiplerinin bulunduğu platformu için sağlam bir izleme kataloğu sunacak gibi duruyor.

Akış hizmetleri pazarı halihazırda kalabalık. Netflix, Hulu ve Amazon, yıllardır sürekli olarak kendi orijinal programlarını yayınlıyorlar. Yapım şirketi Disney'in gelecek ay kendi yayın hizmeti olan Disney+' ı açıklaması bekleniyor. NBCUniversal’ın da 2020’de bir yayın hizmeti yayınlayacağı düşünülüyor. Apple, Disney ve NBCUniversal da sektöre giriş yapmak isteyenler çin daha da zorlu bir sürecin başlangıcını oluşturuyor. Zira üç platformunda ciddi anlamda sağlam bir kataloğa sahip olacağını söylemek şimdiden mümkün duruyor.

Apple'ın orijinal programlama için 1 milyar dolardan fazla harcama yaptığı biliniyor. Servis henüz açıklamamış olsa da film kazanımları, hak anlaşmaları ve yeni TV dizileri için verilen siparişler, ilk çıkışlarından aylar önce bildiriliyor. Bu nedenle, Apple'ın yaklaşmakta olan hizmeti için neler bulundurduğu konusunda iyi bir anlaşma olduğunu görebiliyoruz.

Dilerseniz Apple'ın platformunda hangi yapımların yayınlanacağına kısaca bir göz atalım.

Çocuklar için neler olacak?

Bob's Burgers'ın yapımcıları tarafından hayata geçirilen Central Park adlı bir yapım bulunacak. Ayrıca Tomm Moore and Ross Stewart tarafından yönetilen, nesli tükenen kurtları kurtarmaya karar veren bir kızı anlatan Wolfwalkers da Apple'ın yayın programında yer alacak. Bu projelere ek olarak Apple, Charles Schulz'un Peanuts'ının arkasındaki prodüksiyon şirketi ile bir anlaşma imzaladı. Bu da Snoopy'e dair içeriklerin olacağının bir işareti diyebiliriz.

Komedi kategorisinde neler var?

Apple'ın yayın platformunda komedi yapımları da olacak. Başrolünde Hailee Steinfeld'in bulunduğu ve şair Emily Dickinson'ı anlatan Dickinson ilk olarak karşımıza çıkan yapım oluyor. Ayrıca It’s Always Sunny in Philadelphia dizisinin yaratıcıları Rob McElhenney ve Charlie Day'in hayata geçirdiği bir yapım da olacak. Bu da It’s Always Sunny in Philadelphia severleri mutlu edecek gibi duruyor. Platformda ayrıca, yarım saatlik bölümlerden oluşan, başrolünde de Kristen Wiig'in yer aldığı You Think It, I’ll Say It adlı seri de yer alıyor.

Dram kategorisinde ciddi isimler var

Başrollerinde Reese Witherspoon, Jennifer Aniston ve Steve Carell'ın bulunduğu The Morning Show adlı dizi Apple'ın en önemli içerikleri arasında sayılıyor. CNN muhabiri Brian Stelter'ın kitabından uyarlanan yapım için şimdiden 10'ar bölümlük iki sezon siparişi verildi. Diğer dramlar arasında J.J. Abrams'-ın şirketi Bad Robot Productions'a ait Little Voice isimli dizi bulunuyor. Little America adlı bir diğer yapım ise ABD'ye göç eden bir aileyi anlatıyor. Basketbol oyuncusu Kevin Durant'ı anlatan Swagger, kalp nakli bekleyen bir grup arkadaşı odağına alan My Glory Was I Had Such Friends de Apple'ın dikkat çeken yapımları arasında yer alıyor.

Bu kategori için henüz belli olmayan yapımlar da var. La La Land ve Whiplash'in yönetmeni Damien Chazelle'in Apple için bir iş yapacağı gündemde. Ayrıca Richard Gere'in başrolde olacağı bir yapım da Apple'da mevcut olacak. Son olarak Pachinko adlı Kore yapımı ve Shantaram adlı Hindistan yapımı içerikler de Apple'ın kataloğunda yer alıyor.

Bilim kurgu kategorisi dikkat çekiyor

Apple, bilim kurgu yapımlarıyla da dikkat çekiyor. Bunlardan ilki, klasik bir bilim kurgu antolojisi olan Amazing Stories'in yeniden çekilmesi. Soğuk Savaş dönemi uzay yarışının hiç bitmediği alternatif bir dünya hakkında olan For All Mankind adlı uzay temelli bir seri de Apple'da yer alacak. Apple, bilinen bilim kurgu romanlarından biri olan Isaac Asimov Vakıf'ının uyarlamasını da hayata geçiriyor. Bu da bilim kurgu severleri ciddi anlamda sevindirecek diyebiliriz. Son olarak Aquaman olarak karşımıza çıkan Jason Momoa'nın başrolde olacağı See adlı bir yapım da Apple bünyesinde yer alacak.

Gerilim ve aksiyon kategorilerinde neler var?

Apple, aksiyon ve gerilim yapımları için de ciddi bir bütçe ayırmış gibi duruyor. Octavia Spencer'ın başrolde olduğu Are You Sleeping, Chris Evans'ın başrole yer aldığı ve M. Night Shyamalan tarafından yönetilen 8 bölümlük Defending Jacob, babasının memleketine seyahat eden ve eski bir vakayı ortaya çıkaran bir kız hakkında 10 bölümden oluşan bir dizi olan Magic Hour, Apple'ın öne çıkan gerilim yapımları oluyor.

Belgeseller ve filmler

Film ve belgesellere gelince, Apple’ın sadece birkaç projesi  bulunuyor. “Dünyanın en olağanüstü evleri” hakkında 10 bölümlük bir belgesel dizisi olan There's Home ve geçen yıl Toronto Film Festivali’nde sürüyü bulmak için evden uzağa götürülmesi gereken bir fil hakkında ön plana çıkan bir belgesel filmi olan Elephant Queen ilk olarak göze çarpanlar. . Geçen yıl New York Times’ta yayınlanan Nathaniel Rich’in iklim değişikliği ile ilgili makalesine dayanarak Losing Earth adlı bir proje de hayata geçiriliyor.

Son olarak, Apple’ın seçtiği iki filmi var. Bunlardan ilki, Ocak ayında Sundance Film Festivali'nde, evde ve okulda kültürel zorluklara yönelmek zorunda olan Müslüman bir genç hakkında bir film Hala ve Bill Murray'nin başrolde yer aldığı, Sofia Coppola tarafından yönetilen On The Rocks olarak karşımıza çıkıyor.

Apple, en baştan böyle içerikleri sahip olacağını açıkladığı için sektöre oldukça hızlı girecek gibi duruyor. Ancak daha fazla detay için 25 Mart'ı beklememiz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.