Yüzünüzü GIF'lere yerleştirmeye izin veren uygulama: Morphin

Yüzünüzü GIF'lere yerleştirmeye izin veren uygulama: Morphin

Son yıllarda kullamı giderek artan GIF'ler, duygularımızı ve düşüncelerimizi belirtmede en güçlü araçlardan biri haline geldi. Sonsuz sayıda GIF, markaların sosyal medya hesaplarında, yakın arkadaş WhatsApp gruplarında ya da e-maillerde tekrar tekrar dönüyor.

Morphin ise GIF konusunu oldukça ciddiye alarak, bu dünyaya farklı bir boyut getiriyor. Henüz yolun çok başında olsa da uygulama, GIF'lere kendi yüzünüzü eklemenize izin veriyor.

iOS ve Android işletim sistemli cihazlarda çalışan Morphin'i kullanabilmek için Twitter, Google ya da e-posta yoluyla uygulamaya kayıt olmak şart.

Sizden bir selfi isteyen uygulama, sonrasında bu fotoğrafı GIF'e yerleştiriyor. Sonuçlar kimilerine göre tatmin edici bulunurken, kimilerine göre ise çekici değil. Bilgisayar animasyonuna benzediklerini düşünen kişilerin sayısının da az olmadığını paylaşalım. Bu arada GIF'e illa da kendi fotoğrafınızı eklemenize gerek yok.

1 milyon dolar yatırım aldı

Yatırımıların ise bazı kullanıcılar aynı fikirde olmadıklarını paylaşalım. Zira, girişim Giphy'e hayat veren kuluçka merkezi Beta Works'ten geçtiğimiz yaz 1 milyon dolar yatırım aldı. Beta Works'e  Founders Fund, Precursor, Shrug Capital gibi yatırım şirketleri eşlik etti.

Macerasına üç yıl önce başlayan girişimin amacı aslında oyunlar ve VR için kişiselleştirilmiş avatarlar oluşturmaktı. Ancak girişimin kurucu ortaklarından Loic Ledoux, gerçek ve sanal yüzlerinizi birleştirme şansını gördüğünde tarama ve modelleme fırsatlarını keşfetmek için bir 3D baskı şirketini kurdu.

Ledoux'a göre, uygulamada 50.000 beta kullanıcısı tarafından 1 milyondan fazla sahne yaratıldı. Uygulamaya göz atmak isteyenler için linki buraya bırakalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.