Yeni iMac'ler 9399 TL'den başlayan fiyatla satışa sunuldu

2 kat güçlü olarak nitelendirilen yeni iMac modellerinin teknik özellikleri ve fiyatları belli oldu.
Yeni iMac'ler 9399 TL'den başlayan fiyatla satışa sunuldu

Dün sizlere Apple'ın 25 Mart etkinliğinde tanıtması beklenen yeniliklerden bahsetmiştik. Bugün de Apple'ın iPad mini ve iPad Air'ı satışa sunduğu bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Anlaşılan Apple, yenilikler konusunda 25 Mart'ı bekleyemiyor, çünkü bugün de yeni iMac'in satışa sunulduğu açıklandı. 2 kat güçlü olarak nitelendirilen yeni iMac'in şu anda Apple'ın kendi web sitesi üzerinden satın almak da mümkün.

1 milyar renk ve 500 nit parlaklık

Yeni iMac'te 4K veya 5K seçenekleriyle sunulan Retina ekran ile 1 milyar renk ve 500 nit parlaklık sayesinde grafikler daha iyi görünüyor ve metinler daha keskin bir şekilde karşımıza çıkıyor. Netflix benzeri bir platform yayınlayacağını açıklayan Apple'ın öncesinde görüntü kalitesini biraz daha yükseltmiş olması da bu bilgileri destekler nitelikte. P3 renk yelpazesine sahip Retina ekran, standart beyaz LED’ler yerine gelişmiş kırmızı‑yeşil fosfor LED’ler kullanıyor. Bu da şu anlama geliyor: Kırmızı, yeşil ve maviden oluşan üç renk eşit derecede temsil ediliyor ve renkler daha keskin olarak karşımıza çıkıyor.

2 TB’a kadar SSD ile yapılandırma

Yeni iMac, sekizinci ve dokuzuncu nesil Intel Core işlemcilere ve en yeni performanslı grafik donanımlarına sahip. İki modelde de bulunan yüksek süratli ve kapasiteli Fusion Drive ile depolama da bu hıza ayak uyduruyor. Hatta dilerseniz iMac’inizi 2 TB’a kadar SSD ile yapılandırabiliyorsunuz. Yeni iMac'te ultra güçlü dört çekirdekli ve yeni 6 ile 8 çekirdekli işlemciler bulunuyor. 27 inç modeli şimdi 5.0 GHz’e kadar çıkabilen Turbo Boost hızlarına sahip. 21.5 inç modeli ise 4.6 GHz’e kadar çıkabiliyor. Böylece Logic Pro X veya Adobe Photoshop gibi, işlemciyi yoğun olarak kullanan uygulamalarda çalışırken çok daha fazla güce sahip oluyorsunuz.

Yeni iMac'te Radeon Pro 500X serisi grafik teknolojisini bulunuyor. 27 inç Retina 5K ekranlı iMac 8 GB’a kadar, 21.5 inç Retina 4K ekranlı iMac ise 4 GB’a kadar özel VRAM ile yüklü halde karşımıza çıkıyor. iMac'i şimdi Radeon Pro Vega GPU donanımlarıyla yapılandırabilmek de mümkün.

iMac, hem macOS hem de iPhone ile uyum içinde çalışabiliyor. 5mm inceliğinde olan iMac'in tüm özelliklerini ve Türkiye için fiyatını aşağıda görebilirsiniz.

21,5 inç iMac modellerinin fiyatları ve özellikleri

27 inç iMac modellerinin teknik farkları ve fiyatları

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.