Apple, kablosuz şarj özelliğine sahip AirPods 2'yi tanıttı

Apple, kablosuz şarj özelliğine sahip AirPods 2'yi tanıttı

Geçtiğimiz gün sizlere Apple’ın 25 Mart etkinliğinde tanıtması beklenen yeniliklerden bahsetmiş ve Apple’ın iPad mini ve iPad Air’ı satışa sunduğu bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Apple, dün de yeni iMac'ini tanıtmıştı. Apple, 25 Mart'a tanıtımlarına devam edecek görünüyor, bugün de AirPods'u tanıttı.

AirPods 2'de öne çıkan özellikler

İlk AirPods’un içerisinde yer alan W1 yongası, ikinci nesil AirPods’ta H1 yongası ile değiştirildi. Bir önceki modelle aynı görüntüye sahip olan kablosuz kulaklık, H1 çipi sayesinde konuşma süresini iki katına çıkarıyor.

AirPods, tek bir şarjla 5 saate kadar dinleme süresi ve 3 saate kadar konuşma süresi sunuyor. Kablosuz Şarj Kutusu sayesinde Airpods'la 24 saatten fazla dinleme süresi mümkün. Bunun haricinde öne çıkan bir detayda kutusunda 15 dakika şarj ederek 3 saat dinleme süresi veya 2 saat konuşma süresi sunulması.

AirPods 2 aynı zamanda "Hey Siri" entegrasyonuna da sahip. Bu özellik tıpkı iPhone'da olduğu gibi kullanıcılara elleri kullanmadan konuşma ve komut verme konusunda büyük kolaylıklar sağlayacak. Bu sayede AirPods sesli akıllı asistan desteğine sonunda kavuşmuş oldu. Yeni AirPods'un şarj kutusu Qi uyumlu şarj platformlarıyla kablosuz olarak veya Lightning kablosu ile şarj edilebiliyor.

Standart şarj kılıflı AirPod'lar 1.099 TL'den satışa sunulacak. Kablosuz Şarj Kutulu AirPod'lar 1.399 TL'den satılacak. Her ikisi de bugün Apple'ın kendi sitesinden ve AppStore uygulamasından; önümüzdeki haftadan itibaren ise Apple mağazalarından sipariş verebilecek. Kullanıcılar, bugün Apple'ın internet sitesinden ve AppStore uygulamasından; önümüzdeki hafta da Apple mağazalarından Kablosuz Şarj Kutusu'nu 549 TL karşılığında sipariş edebilirler.

Eski Airpods'u olanlar da kablosuz şarjı kullanabilecek

Hangi nesil olursa olsunAirPods’unuzu Kablosuz Şarj Kutusuyla şarj etmek için kutuya yerleştirip uyumlu bir şarj platformuna koymanız yeterli. Daha önce belirttiğimiz gibi Kablosuz Şarj Kutusu 549 TL'den satışa sunuldu. Şarj platformu olmadığında Lightning bağlantı noktasını kullanarak da şarj edilebiliyor. Kablosuz Şarj Kutusu AirPods’un tüm nesilleriyle uyumlu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.