Coda Automation: Verimlilik ve dosya yönetimine otomasyon yaklaşımı

Coda Automation: Verimlilik ve dosya yönetimine otomasyon yaklaşımı

Verimlilik uygulamalarına hayatında sıkça yer veren geliştiriciler, otomasyon yaklaşımına sahip Coda Automation’a da bir şans vermek isteyebilir. Dokümanların Minecraft’ı olarak anılan Coda, Automation özelliğiyle dosya yönetimi sürecini otomasyona bağlayarak verimliliği artırıyor.

Coda’daki diğer dosya formatlarıyla uyumlu bir şekilde çalışan Coda Automation, tabloları, sıraları ve emoji sliderları otomasyona bağlamanızı sağlıyor. Coda Automation sayesinde Coda’daki dosyalarınızın görümünü değiştirebilmenizin ötesinde Coda'nın Packs eklentilerini kullanarak dosyaların içeriklerini değiştirebiliyorsunuz.

Kurulduğu günden beri esneklik ve çözüme odaklanan Coda, Automation sürümü ile günlük işlerinizin belli bir kısmını otomasyonla listeden elemenize imkan tanıyor. Bu konuda bir kaç örnek vermek gerekirse; Coda Automation ile bir ekipten diğerine otomatik olarak görev atayabiliyorsunuz. Aynı şekilde ekibin üzerinde çalıştığı bir yazılımda bulduğu bir “bug” ın dosyalaması halinde, projenin sahibine otomatik olarak görev atanıyor.

Bunların yanı sıra Coda Automation, haftalık ekip toplantısı öncesinde her hafta aynı kişilere slack üzerinden hatırlatma yapabiliyor. Ya da bir fotoğraf çekimi öncesinde müşterinize otomatik olarak hava durumunu mesaj atabiliyor. Bitkileri sulama ya da ihtiyaçları tamamlama gibi ofisin operasyonel işlerinde ise Coda Automation, otomatik hatırlatamalar tanımlamakta kullanılabiliyor.

Aynı zamanda dokümanınızı kullanım alanına göre dokümanları responsive yapabileceğinizi ve özelleştirebileceğinizi de söyleyelim. Genellikle bunun için kod yazmak durumunda olan yazılım geliştiriciler, Coda Automation ve Packs kullanarak tek satır kod yazmadan dokümanlarını istedikleri gibi şekillendirebiliyor.

Coda Automation kullanımı

Coda'da Automation özelliğini kullanmak için otomasyonlar panelini açarak yeni bir kural oluşturmanız gerekiyor. Otomasyon kuralları ise "When" ve "Then" olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. When otomasyona ne zaman çalışacağını söylerken, Then, otomasyona ne yapacağını söylüyor.

İlk olarak geçtiğimiz aylarda test edilen bu özellik, test sürümünde dahi platformdaki birçok geliştiricinin ilgisini çekti. Örneğin New York merkezli medya şirketi Cheddar'ın operasyon ekibinden Peyton ve Jen ‘Clip Articles’ otomasyonu oluşturarak editoryal ekibin görev atama, içerik taslağı oluşturma, içeriği düzenleme ve yayınlama sürecini kendi içerik sistem yönetimi içerisinde yönetmesini sağlıyor. Yazarlar içerikleri teslim ettiğinde, editörler otomatik olarak göreve atanıyor ve kendilerine yine otomatik olarak bilgilendirme mesajı gönderiliyor.

Bu konuda bir başka örnek ise büyük bir açık hava perakendecisinde Açık Hava Programları Eğitmeni olan Ben Lee'den geliyor.Tüm hafta boyunca Coda üzerinde çalışma saatlerini kaydeden Ben Lee, bu dosyayı her hafta otomatik olarak işverenine mail atabiliyor. Böylece her hafta yeniden e-posta ve çizelge oluşturmanın iş yükü ortadan kalkmış oluyor. Siz de Coda'da da bu örneklere benzer otomasyonlar oluşturmak istiyorsanız Automation starter kit dosyasına göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.