Çocukların dijital güvenliği için DQ Enstitüsü ve Turkcell'den oyunlaştırılmış eğitim platformu

Turkcell, internet çağının gereklilikleri ışığında daha bilinçli ve sorumlu çocuklar yetiştirilmesi amacıyla, dijital vatandaşlık eğitiminin verileceği önemli bir eğitim hamlesi başlattığını duyurdu
Çocukların dijital güvenliği için DQ Enstitüsü ve Turkcell'den oyunlaştırılmış eğitim platformu

Turkcell, internet çağının gereklilikleri ışığında daha bilinçli ve sorumlu çocuklar yetiştirilmesi amacıyla, dijital vatandaşlık eğitiminin verileceği önemli bir eğitim hamlesi başlattığını duyurdu. Bu hamle kapsamında DQ Enstitüsü işe iş birliğine giden Turkcell, Dijital Zeka DQ’yu Türkiye’de kullanıma sunuyor.

Bugün gerçekleşen basın toplantısına “dijital zeka” kavramının yaratıcısı ve DQ Enstitüsü Kurucusu Güney Koreli bilim insanı Dr. Yuhyun Park ile Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun yanı sıra Turkcell’in Zeka Gücü kapsamında BİLSEM iş birliğinde eğitimleri desteklenen 200 kadar öğrencinin katıldığını da ekleyelim.

8-12 yaş arası öğrencilere yönelik olarak hazırlanan programla birlikte çocuklar oyunlaştırılmış eğitim platformunda, dijital dünyadaki tehlikelerin farkına varacak, fırsatları ise daha iyi değerlendirebilecek ve kendilerini korumayı öğrenebilecekleri. DQ uygulamasının hem iOS hem de Android platformu için mevcut durumda olduğunu da belirtelim.

OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü), IEEE (Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) ve WEF (Dünya Ekonomik Forumu) tarafından dijital okuryazarlık ve yetenekler konusunda dünya standardı olarak kabul edilen DQ eğitim platformunun, çocukların oyun oynayarak dijital kimlik kazanmasına imkan vereceğini belirtelim.

Akıllı cihazların sadece 10 yıldır hayatımızda olduğunu ve şu an 10 yaşında olan çocukların bu teknolojiyi deneyimleyen ilk kuşak olduğunun altını çizen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, dijital dünya ve teknolojinin çocuklar için olağanüstü fırsatların yanı sıra bazı riskleri barındırdığını da dile getirdi.

Dijital Zeka (DQ) kavramının yaratıcısı Güney Koreli bilim insanı Dr. Yuhyun Park ise toplantıda DQ'nun önemli özelliklerine değinerek oyun tabanlı bir eğitim sistemi olan DQ'nun çocuğun dijital zekasını ölçümlediğini ve aynı zamanda hem aileleri hem de okulları eğitim sürecinin içine dahil ettiğinin altını çizdi.

8 konu üzerine odaklanan DQ, Dijital Vatandaşlık Kimliği, Ekran Süresi Yönetimi, Siber Zorbalık Yönetimi, Siber Güvenlik Yönetimi, Dijital Empati, Dijital Ayak İzi Yönetimi, Eleştirel Düşünme ve Gizlilik Yönetimi gibi alanlarda öğrencilere yardımcı olacak. Dilerseniz DQ uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.