Türk girişimciler tarafından kurulan Citus Data, Microsoft tarafından satın alındı

Türk girişimciler tarafından kurulan Citus Data, Microsoft tarafından satın alındı

2019 yılı Türkiye girişimcilik ekosistemi için oldukça iyi başladı. Türkiye'de kurulan ve kurucularının ikisi Türk olan yazılım şirketi Citus Data, Microsoft tarafından satın alındı. Özellikle geçtiğimiz yıl global devler, Türkiye girişimcilik ekosistemi için rekor sayılabilecek sayıda satınalma yapmıştı. Yeni yılık henüz ilk ayını bitirmeden böyle bir satınalmayı duymak, sektör adına oldukça sevindirici.

Sizlere ilk olarak 2015'te aktardığımız Citus Data Umur Çubukçu, Özgün Ali Erdogan ve Sumedh Pathak tarafından kurulan bir yazılım şirketi. Şu ana kadar aralarında Gmail'in kurucularından Paul Buckheit'in de bir grup yatırımcıdan yaklaşık 13.2 milyon dolar yatırım toplamayı başarmış.

SQL standartlarına uygun, açık kaynak kodlu, ilişkisel bir veritabanı yönetim sistemi olan PostgreSQL'in  yenilikçi bir uzantısı olarak konumlanan Citus Data, geliştirdiği teknoloji sayesinde veritabanını sıfırdan kurmak yerine PostgreSQL üzerinde yatay ölçeklendirilebilir, esnek ve sorunsuz genişletilebilir bir hizmet sunuyor. İşletmeler PostgreSQL'in açık kaynaklı bir uzantısı olan Citus Data'yı kullandığı zaman PostgreSQL'deki en son yeniliklerden faydalanabilirken dağıtık veritabanının performans avantajlarından da yararlanmaya devam edebiliyorlar.

Satınalmanın duyurulduğu blog yazısında da yer aldığı gibi Citus Data şu anda PostgreSQL kullanan Fortune 100 şirketlerine; iş yüklerini azaltan, ölçeklenebilir ve yüksek performanslı bir yol gösterici olarak hizmet veriyor.

Satınalmanın finansal boyutlarına dair resmi bir açıklama yapılmadığı için bu konuda bir bilgi paylaşamıyoruz fakat Citus Data'nun müşterileri arasında Cisco, Bloomberg ve Migros gibi bilindik isimler yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 7.5 milyar dolara GitHub'ı satın alan Microsoft, bu satınalmayla beraber hem AWS'ye karşı bir hamle daha yapmış oluyor hem de açık kaynaklı yazılım kasını güçlendirmeye devam ediyor.

Kurucu ekiple beraber 35 kişilik bir kadroya sahip olan Citus Data'nın, hizmetlerini Microsoft çatısı altında sunmaya ve şirketlerin hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceği belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.