Deloitte: Finansal kurumların yüzde 19'u maliyetlerini ve hata oranlarını düşürmek için yapay zeka kullanıyor

Deloitte: Finansal kurumların yüzde 19'u maliyetlerini ve hata oranlarını düşürmek için yapay zeka kullanıyor

Bugün yayınladığı bir raporda kurumların yapay zeka kullanımı ile ilgili verilere değinen Deloitte, önemli bilgiler paylaştı. Deloitte'un paylaştığı rapora göre finansal kurumların yüzde 19'u maliyetlerini ve hata oranlarını düşürmek için yapay zeka teknolojilerini kullanıyor.

Deloitte'un 11. küresel risk yönetimi anketi2018 yılının Mart - Temmuz ayları arasındaki dönemi kapsıyor ve tüm dünyadan 94 kurumun katılımı ile gerçekleşti. Finansal kurumların artık daha karmaşık ve belirsiz risk ortamının yarattığı zorluklarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Deloitte risk ve finansal danışmanı Edward Hida, markaların özellikle verimlilik konusuna odaklandıklarını belirtti.

Rapor aracılığı ile paylaşılan bilgilere göre ankete katılan kurumların yüzde 29'u şu anda geleneksel olarak işçiler tarafından gerçekleştirilen monoton ve tekrarlayan işleri otomatikleştiren robotik süreç otomasyonlarını kullanıyorlar. Robotik süreç otomasyonu kullanan kurumların yüzde 25'i risk verilerini yönetmek, yüzde 21'i risk raporlarını oluşturmak ve son olarak yüzde 20'si ise düzenleyici raporları yönetmek için robotik süreç otomasyonunu kullanıyor.

Rapora göre bankalar için en önde gelen iki alanın büyük veri analitik konuları olduklarını da ekleyelim. Rapora göre yaklaşık olarak kurumların yüzde 19 ile yüzde 25'i maliyetleri azaltmak ve hata payını düşürmek için makine öğrenimi teknolojilerini kullanıyor. Kurumların yaklaşık yüzde 24'lük bir kısmı ise alınan iş kararlarını daha iyi bir hale getirmek için modelleme araçlarını kullandıklarını belirttiler.

Bu araçlarının risk raporları geliştirme veya işlemleri gözden geçirme gibi manuel görevleri otomatikleştirerek maliyetleri düşürebildiğini de dile getiren Hida, ayrıca yeni riskleri, ortaya çıkan tehditleri tanımlamak ve bunlara yanıt vermek için iç ve dış ortamlardaki çok çeşitli verileri otomatik olarak tarayabildiklerini de belirtti. Deloitte tarafından paylaşılan raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.