Yapay zeka destekli yol yardımı girişimi Urgent.ly, 21 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli yol yardımı girişimi Urgent.ly, 21 milyon dolar yatırım aldı

Otomotiv dünyasının lider isimleri  Yapay Zeka'ya (AI) yönelik yatırımları artıyor. Son olarak Porsche, BMW ve Jaguar yol yardımını yapay zeka ile birleştiren girişim Urgent.ly'e yatırım yaptılar.

Urgent.ly'in yatırım turunun B serisinde otomotiv devlerinden aldığı yatırımın miktarı 21 milyon dolar. 2013 yılında kurulan ABD merkezli girişim Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'daki yol yardımı hizmetlerini destekliyor.

Yapay zeka ve coğrafi yerelleştirme sayesinde, Urgent.ly sürücüleri, servis sağlayıcıları ve araç üreticilerini gerçek zamanlı olarak birbirine bağlıyor.  Böylelikle arıza durumunda mümkün olan en iyi ve en hızlı yardım koordine edilebiliyor. ABD'de, yol kenarındaki yardım sağlayıcılarının yarısından fazlası, yaklaşık 45.000 ağ bağlantılı araca hizmet veren platforma bağlı durumda.

Porsche'deki Satış Sonrası Bölge ve Pazar Geliştirme Başkanı Kilian Sauerwald, "Kritik durumlarda müşteri memnuniyetini daha da artırmamıza yardımcı olabileceğine inanıyoruz" diyor.

BMW Group ise ABD'deki tüm markalarına yönelik araç  sahiplerine yol kenarı yardımı ve genişletilmiş mobilite hizmetleri sağlamak için satıcı ortağı olarak BMW ConnectedDrive Müşteri Etkileşim Merkezi (BMW Assist) ile birlikte çalışmak üzere Urgent.ly ile çalışıyor.

Müşteri deneyimi, mobilite ve dijital yaşam tarzı konularında iş modellerine yatırım yapan araç üreticileri,  yapay zeka, blockchain  sanal ve artırılmış gerçeklik gibi geleceğin teknolojilerine  de ilgileri büyük.  Şirketler, büyümenin ilk aşamalarında olan genç şirketlere stratejik yatırımlar arıyorlar.

Bu genç şirketlerden biri olan Urgent.ly'nin de son olarak toplam yatırımının 39 milyon dolara ulaştığını paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.