Netflix'in Beren Saat'li orijinal dizisi, Göbeklitepe üzerine fantastik bir yapım olacak

Netflix'in Beren Saat'li orijinal dizisi, Göbeklitepe üzerine fantastik bir yapım olacak

Yaklaşık iki ay önce, Netflix Türkiye'nin Hakan: Muhafız'dan, nam-ı diğer The Protector'dan sonraki ikinci orijinal içeriği için Beren Saat'le anlaştığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de Netflix'ten resmi açıklamalar gelmemiş olsa da dizinin detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.

Milliyet'ten Sina Koloğlu'nun haberine göre Beren Saat'i başrolde izleyeceğimiz yapım, Göbeklitepe'nin tarihi üzerine fantastik bir hikayeyi anlatacak. Diziyi Hakan: Muhafız’ı da çeken O3 Medya'nın yapacağı söyleniyor. Senaryoyu ise Aşk Tesadüfleri Sever ve Vatanım Sensin yapımlarından tanıdığımız Nuran Evren Şit’in yazacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Dünyanın ilk tapınağı olan ve Şanlıurfa'da yer alan Göbeklitepe'nin hikayesinin nasıl olacağı ise şimdiden merak konusu haline geldi.

Dizinin diğer detaylarının ise hiçbir şekilde açıklanmadığını belirtelim. Ne Beren Saat dışındaki oyuncular, ne de çekimlerin ne zaman başlayacağı ve dizinin ne zaman yayınlanacağı belli. Ancak konuyu ve Hakan: Muhafız'ın getirdiği sesi düşündüğümüzde ortaya çıkacak yapımı heyecanla beklediğimizi söyleyebiliriz.

Netflix, Hakan: Muhafız'da da benzer bir yol izlemiş ve Osmanlı tarihi ile İstanbul'a odaklanmıştı. Biz de Hakan: Muhafız'ı detaylı bir şekilde ele aldığımız yazımızda Hakan: Muhafız'ın Netflix Türkiye'ye mi, Türkiye'nin Netflix'e mi hediyesi olduğu konusuna değinmiştik. İkinci orijinal yapımda da bir tarihin anlatılıyor olması ikinci olasılığı daha da kuvvetlendiriyor gibi.

Beren Saat'li Netflix Türkiye orijinal içeriği ile ilgili detaylar geldikçe sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.