Evidea'nın çoğunluk hissesini Topbaş Ailesi aldı

Evidea'nın çoğunluk hissesini Topbaş Ailesi aldı

Mobilya ve ev dekorasyonu alanında ülkemizin önde gelen firmalarından olan Evidea, yeni bir haber ile karşımızda. Geçtiğimiz yıllarda Tiger Global ve Emre Kurttepeli'nin Evidea'ya yatırım yaptığını sizlere aktarmıştık. Uzun zamandır bu Tiger Global ve Emre Kurttepeli'nin hisselerini Topbaş Ailesi'ne devrettiğine dair duyumlar alıyorduk.

5 milyon dolar yatırım yapmıştı

Henüz devir rakamı netleşmese de Tiger Global ve Emre Kurttepeli, sahip oldukları Evidea hisselerini Topbaş Ailesi'ne devretti. Tiger Global'in Evidea'ya 2013 ve 2015 yıllarında iki kere olmak üzere toplamda 5 milyon dolar yatırım yaptığını da ekleyelim.

Diğer taraftan hatırlatmak gerekirse Topbaş Ailesi, 2012 yılında Türkiye'nin önemli e-ticaret sitelerinden olan E-Bebek.com’un çoğunluk hissesini de satın almıştı. Bu satın alımın arından E-Bebek.com'un önemli bir ivme kazandığını da hatırlatalım. Tiger Global ve Emre Kurttepeli hisselerinin Topbaş Ailesi'ne devredilmesi ile birlikte Evidea için de benzer bir yükseliş dönemi yaşanabilir. 2016 yılının Aralık ayında ilk fiziksel mağazasını da açan Evidea, bu mağaza için yaklaşık 2 milyon TL harcamıştı. E-Bebek'in mağazalaşması gibi Topbaş ailesinin yatırımı ile birlikte Evidea'nın da mağazalaşması ilerleyen süreçte atılacak adımlardan biri olabilir.

Şu an için söz konusu hisse devri ve gelecek planları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Yeni yönetim kurulu Halil Erdoğmuş ve Musa Topbaş tarafından oluşan Evidea'da hisse devri ile ilgili paylaşılacak bilgi ve yeni detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.