Otonom ve kablosuz su altı drone'u iBubble

Su altıda kablosuz olarak otonom olarak görev yapabilen kablosuz su altı drone'u iBubble farklı alanlarda kullanılmak amacıyla piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.
Otonom ve kablosuz su altı drone'u iBubble

Bugüne kadar su altında görev yapan farklı drone modelleri görmüş olsak da, otonom olarak su altıda hareket edebilen ve kablosuz bir model karşımıza çıkmamıştı. Bu alanda geliştirilen iBubble, tamamen otonom ve kablosuz özellikleriyle hareket ediyor. Drone istenildiği takdirde kabloyla da kullanılabiliyor.

iBubble'ın kullanım alanları ise oldukça geniş. Daha çok dalgıçları hedefleyen iBubble, üzerindeki kamera ekipmanı sayesinde dalgıçların kendi kendilerini çekmesini sağlıyor. Bununla birlikte oteller, su altı merkezleri çekimlerde kullanmak üzere iBubble'a sahip olmayı isteyebilir. Ayrıca iBubble su altı keşifleri ve bilim insanlarınca da kullanılabilecek bir şekilde tasarlanmış. iBubble su altında dalgıcı otomatik olarak takip ediyor, böylece gerçekleştirilen dalışlarda sırf çekim yapması için ekstra bir dalgıcın çalışması gerekmiyor, iBubble bu işi tek başına üstleniyor.

60 metre derinliğe kadar dalabilen iBubble'ın şarjı 1 saat gidiyor. Çevre dostu olarak tasarlanan iBubble, sensörleri sayesinde su altında resiflere ya da engellere çarpamaktan otomatik şekilde kaçınıyor. Suyun altında 3.5 km/h hız yapabilme yeteneği olan iBubble, su altıda çekim yapmasına yardımcı olan güçlü iki ışığa sahip. Nvidia tarafından geliştirilen Jetson TX2 işlemciyi kullanan iBubble otonom özelliklerini de içerisinde barındırdığı bu bilgisayara borçlu.

Marsilya merkezli Notilo Plus tarafından geliştirilen iBubble, bugüne kadar farklı yatırımcılardan ciddi yatırımlar almayı da başarmış. 15 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen iBubble, su altı video çekimi konusunda kendi ürününü önemli bir konuma getirmeyi amaçlıyor.

İlk siparişlerin Ocak 2019 itibariyle teslim edilmeye başlanacağı iBubble'ın başlangıç fiyatı ise 4099 dolar. farklı ve gelişmiş özelliklere sahip iBubble ürünlerinin fiyati ise 6700 dolara kadar çıkıyor. iBubble içi hazırlanmış bir tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.