BMW, Çin'de premium araç çağırma uygulaması başlatıyor

BMW, Çin'de premium araç çağırma uygulaması başlatıyor

Alman otomobil devi BMW,  Çin'in Siçuan eyaletinin başkenti Chengdu'da, premium mobilite markası ReachNow'un bir parçası olarak araç çağırma hizmetini duyurdu. BMW'nin Çin'de başlattığı servis hem ülke hem de şirket için büyük önem taşıyor. Zira şirket, araç çağırma (Ride-Hailing) hizmetini işletmek için lisans alan ilk yabancı şirket olma ünvanını kazanıyor.

BMW'nin bir sonraki adımı hareketlilik hizmetlerini ülke çapında genişletmek. Bunun için Çin'deki mevcut araç paylaşım işine ek bir premium hareketlilik servis seçeneklerini genişletmek istiyor.

BMW AG Yönetim Kurulu Üyesi Peter Schwarzenbauer, şirketin, sürdürülebilir bir kentsel gelecek için hareketlilik çözümlerini benimseyen dünyanın en büyük araç çağırma merkezlerinden biri olan Chengdu'da premium bir araç çağırma hizmeti  başlattıklarından heyecan duyduklarını aktardı.

Araç çağırma servisi, geçtiğimiz yıl Aralık ayında  Çinli araç paylaşım uygulaması EVCARD ile ortaklaşa olarak Chengdu'da başlatılan ReachNow araç paylaşım servisinin bir parçası olacak. Bu bağlamda 100 BMW i3 elektrikli araç filosu işletilecek. Müşteriler, BMW ReachNow Uygulamasını bir araç çağırma servisi için önceden rezerve etmek ya da anında rezervasyon yaptırmak için kullanabilecekler.

BMW'nin Çin'de yaptığı bu hamle alanında ilk olsa da otomotiv dünyasında ilk değil. Çin Başkanı Xi Jimping, 2017'de yabancı araç üreticilerinin lehine karar alarak, yasaları değiştirmişti. Geçtiğimiz yaz Tesla'nın kurucusu Elon Musk ile  resmen el sıkışan Çin hükümeti, Joint Venture iş modeli olmadan Tesla'nın ülkede fabrika kurmasına izin vermişti. Tesla, Çin'de yılda 500 bin araç üretmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.