Tesla'nın tasarımcısı Andrew Kim, Apple'da çalışmaya başladı

Tesla'nın tasarımcısı Andrew Kim, Apple'da çalışmaya başladı

İlk olarak Microsoft'un tasarım dilini yeniden tasarlamasıyla hayranlık uyandıran tasarımcı Andrew Kim, Apple'dan gelen iş teklifinden dolayı Tesla'daki üst düzey tasarımcı görevini bıraktı. Andrew Kim'in LinkedIn profiline baktığımızda bu yılın aralık ayından beri Apple için çalıştığını da görebiliyoruz. Ayrıca Andrew Kim'in Instagram paylaşımı da kendisinin geçtiğimiz hafta Apple'daki ilk iş günü olduğunu anlamamıza yardımcı oluyor.

Tesla'nın Model 3, Semi gibi araçlarının tasarımında görev alan Andrew Kim'in Apple tarafından işe alınması, Apple'ın gerçek bir araç üzerinde çalıştığını bilgisini de doğruluyor demek mümkün.

Slate tasarım dili konseptini 2012'de online olarak yayınladıktan sonra Kim, Microsoft tarafından işe alındı ve burada Windows 10 UI tasarımı ile HoloLens ve Xbox One S gibi ürünler üzerinde çalıştı. 3 yıl 6 ay boyunca Microsoft'ta çalışan Andrew Kim, akabinde Tesla tarafından işe alındı. LinkedIn'de yer alan bilgilere göre Tesla'da Model 3, S, X, Y ve Roadster V2 ile Semi de dahil olmak üzere çeşitli araçların tasarımlarına katkıda bulundu. 2017 yılında yayınlanan bir röportajda Kim, Tesla'daki odak noktasının, Model 3'teki kabin alanının tasarımı olduğunu, bir insanın sonunda bir bilgisayar tarafından yönetilebilecek bir otomobilin ihtiyaçlarını dengelemek durumunda kaldığını söylemişti.

Apple'ın yıllardır SUV araçlara ilgi duyduğu söyleyebiliriz. Şirketin kendi kendini süren yazılımlara odaklanmak için 2016 yılında fiziksel otomobil donanımı üzerinde çalışan ekipleri tekrar lanse edildiği bildirildi. O zamandan beri, Apple'ın otonom test arabalarının kendi kendini süren donanımdan oluştuğunu söylemek mümkün. Tesla'nın araç kiralama mühendisi Doug Field Apple'a döndükten sonra Andrew Kim'in de işe alınması, Apple'ın bu konuda ciddi adımlar attığını gösteriyor. Bu konuda olabilecekleri ise hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.