Musk, Tesla üretim fabrikası kurmak için Çin Hükümeti ile resmen anlaştı

Musk, Tesla üretim fabrikası kurmak için Çin Hükümeti ile resmen anlaştı

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ın yıllardır Çin'de Tesla'ya ait bir araç üretim fabrikası kurmak istediği gündemdeydi. Geçtiğimiz yıl da Musk'ın bu isteğine yönelik önemli bir adım attığını duyurmuştuk.

Çin'in Şanghay hükümeti ile el sıkışan Musk, nihayet anlaşmayı resmiyete dökebildi. Fabrikanın inşaası tamamlandıktan sonra Tesla'nın Çin'de yıllık 500 bin araç üretmesi bekleniyor. Fabrika ise ABD'nin sınırları dışında kurulan ilk "Gigafactory" olma özelliği ile dikkat çekiyor. TechCrunch'a konuşan şirket sözcügü, Gigafactory 3 adını alacak fabrikanın iki-üç yıl içinde araç üretmeye başlayabileceğini açıkladı.

Bu arada Gigafactroy 3'ün tamamen Tesla'ya ait olacağı bilgisini de paylaşalım. Bu, Tesla adına büyük bir başarı olarak da adlandırılabilir. Zira yabancı sermayeli bir şirketin ülkede üretim tesisi kurmak istemesi durumunda, bunu yerel bir ortakla yapması gerekiyor.

Bu noktada da ise ülkenin başkanı Xi Jinping'in, yabancı  araç üreticilerine yönelik aldığı son karar devreye giriyor. Jinping, 2022 yılına kadar yabancı otomobil üreticileri için ortak girişim kurallarını ortadan kaldırmayı planladığını açıklamıştı. Böylelikle Tesla da bu kural değişikliğinin ilk faydalanan isimlerinden biri olacak.

Musk, fabrikayı kurmak için Çin Hükümeti ile anlaşarak, büyük bir isteğini yerine getirse de önünde zorlu bir süreç var. Zira zor bir yıl geçiren Tesla CEO'sunun GigaFactory 3'ün yapımı için ciddi bir nakit akışına ihtiyacı var. Musk'ın bu konuda yatırımcıları nasıl ikna edeceğini hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.