Türkiye'deki faaliyetleri durdurulan Booking.com'a ilişkin yeni mahkeme kararı çıktı

Türkiye'deki faaliyetleri durdurulan Booking.com'a ilişkin yeni mahkeme kararı çıktı

Türkiye'deki faaliyetleri tedbiren durdurulan online otel rezervasyon platformu Booking.com'un site hakkında verilen kararın, mahkeme tarafından belirlenecek bir teminat karşılığında kaldırılmasına ilişkin yaptığı ikinci talebin, mahkemece reddedildiği ortaya çıktı.

Mahkemenin kararında, teminat karşılığı tedbir kararının kaldırılmasının bu aşamada mümkün olmayacağı belirtilerek, bilirkişi raporunun beklenmesi gerektiği, varsa zararın rapor ile belirleneceği vurgulandı. Söz konusu kararın gerekçesinin de yazıldığı ve yeniden istinafa gönderileceği belirtildi. Ayrıca İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada, bilirkişi raporunun beklendiği ancak raporun henüz mahkemeye ulaşmadığı da öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor.

Ne olmuştu?

TÜRSAB avukatları, seyahat acentelerine karşı haksız rekabet gerçekleştirdiğini öne sürerek online rezervasyon platformu Booking.com'un faaliyetlerinin durdurulması için dava açmıştı. Davayı 29 Mart 2017'de kabul eden mahkeme, Booking.com'un internet adresi üzerinden ve oluşturulacak başka bir adres üzerinden, Türkiye'deki otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetinin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılmasına karar vermişti.

Her ne kadar Booking.com avukatları davaya itiraz etmiş olsa da mahkeme, 26 Mayıs 2017'de verdiği kararla bu itirazları reddetmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.