Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin'de fabrika açmak için anlaşmaya vardı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin'de fabrika açmak için anlaşmaya vardı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin'de fabrika açıyor. Kısa zaman içinde ABD'nin ve tüm dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden biri haline gelen Tesla, Wall Street Journal'ın haberine göre fabrika açmak için Şanghay'daki Çin hükümeti ile anlaşmaya vardı.

Şanghay'da serbest ticaret bölgesi açılacak olan fabrika, Çin'de satılacak Tesla otomobillerinin üretim maliyetlerini büyük oran düşürecek. Otomobil üreticileri için Çin'in oldukça zor bir pazar olduğunu da ekleyelim. Yerel bir firma ila çalışmayan ve Çin'de satış yapmak isteyen şirketlerin yüzde 25 oranında vergi ödemesi gerekiyor.

Detaylar yıl sonunda açıklanacak

Şanghay'da fabrika açmayı planlayan Tesla'nın da herhangi bir yerel firmayla ortaklığı bulunmadığı için yüzde 25 oranında ithalat vergisi vereceğini de ekleyelim. Fakat tabii ki üretim fabrikasının Çin'de olması ve maliyetlerin düşürülmesi yüzde 25'lik ithalat vergisinin açıklarını kapatabilir.

Tesla'nın Çin'de fabrika açmasının sürpriz bir haber olmadığını da belirtelim. Yıllardır Çin'de fabrika kurmak isteyen Tesla, geçtiğimiz Haziran ayında Çin planlarını hızlandırmıştı. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan elektrikli otomobil devi, Çin'deki üretim planlarını yıl sonunda açıklayacak. Son olarak Tesla'nın 2016 yılında Çin'de 1 milyar dolar değerinde otomobil satışı gerçekleştirdiğini de ekleyelim. Çin bugün elektrikli taşıtlar alanında dünya liderliğini üstleniyor. Volvo da  2019 yılında piyasaya sürülecek olan tamamen elektrikli otomobilini Çin’de üreteceğini açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.