Sosyal girişim Givin, Metin Hara ortaklığıyla ilk yatırımını aldı

Sosyal girişim Givin, Metin Hara ortaklığıyla ilk yatırımını aldı

Sizlere önceki yazılarımızda da tanıttığımız bağış odaklı sosyal girişim Givin, Metin Hara’dan yatırım alarak yeni bir ortaklığa imza attı.Başak Süer ve Ali Aksakarya ortaklığıyla Nisan 2017’de piyasaya sürülen Givin, bu yatırımla birlikte Metin Hara'yı da ekibe dahil ediyor.

Metin Hara’nın finansal yatırımına ek olarak, Hara’nın aktif desteği ile sosyal ağlardaki bilinirliğini arttıracak olan Givin, yine bu beraberlik kapsamında kurumsal ve ünlü isimlerle olan işbirlikleriyle büyümeye devam etmeyi amaçlıyor.Önümüzdeki sene sonunda 100 bin kayıtlı kullanıcıyı geçmeyi hedefleyen sosyal girişimin Amerika pazarına genişleme planları için de Metin Hara’nın önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Givin kurucularından Başak Süer'in yatırımla ilgili yaptığı açıklama da bu planları destekliyor:

givin, umudu çoğaltarak iyi amaçlar için harekete geçip kendinin en kahraman hali olan bir modern kahramanlar topluluğu. Metin Hara ile iyilik ve daha “iyi”ye dönüştürmek konusunda çok örtüşen bir misyonumuz var. Kendisinin finansal ve normalde erişmekte zorlandığımız sosyal ağları aktive etme konusunda vereceği destek ile işimizi ve yarattığımız sosyal faydayı çok daha fazla büyütmeyi planlıyoruz. Destek için herkesi Givin’i indirerek aramıza bekliyoruz.

Metin Hara ise yatırımı ve Givin'deki rolüyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

givin’i ilk dinlediğim andan itibaren, iyi bir amaç için yola çıkmış ve bağışçılık için yeni ve teknolojik bir sistem inşa eden genç girişimcinin hayaline destek vermek ve bizzat projenin parçası olmak istedim. Givin, çok daha fazla kişi ve kurumun çocuklara, gençlere, sokak hayvanlarına destek olmasını sağlayan, iyi amaçlar için herkesin elinden geldiği şekilde katkıda bulunmasına imkan veren, büyüme potansiyeli çok yüksek bir proje. İyiliğe destek olmak isteyen herkesi givin mobil uygulamasını indirerek aramıza katılmaya davet ediyoruz.

Henüz yatırımın tam tutarı veya değerleme açıklanmış değil, yine de givin için Metin Hara gibi popüler bir isimden destek almanın büyüme ve genişleme bakımından ciddi kapıları açacağını söyleyebiliriz.

2017’de App Store’un en sevdiği 20 uygulamadan biri olarak gösterilen Givin'in ayrıca, Türkiye’de daha çok bağış yapan kullanıcılara ödüller kazandıran ve tüm gelirlerin bağış olarak aktarılması için oluşturulmuş ilk mobil uygulama olma özelliğini taşıdığını hatırlatalım.

İlk etapta, kişilerin kullanmadıkları eşyalarını bağış karşılığında paylaşması mesajıyla yola çıkan Givin, bir süre önce markaların da  platforma dahil olmasıyla büyümeyi hızlandırdı. Aralarında Uber, Mavi, Zorlu PSM’nin de olduğu onlarca marka, ürün ve hizmetlerini uygun bağış tutarları karşılığında vererek hem yeni kullanıcılarla buluşuyor hem de sosyal fayda sağlıyor.

30 binin üstünde kayıtlı kullanıcıya sahip uygulamanın sivil toplum kuruluşlarından yoğun bir talep aldığını da belirtelim.  Şu anda Givin mobil uygulaması ile uygun fiyatlarla alışveriş yaparken Toplum Gönüllüleri Vakfı, TürkiyeEğitim Gönüllüleri Vakfı, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, Tohum Otizm Vakfı, HAÇİKO ve TOÇEV gibi sivil toplum kuruluşlarına bağış sağlamak mümkün.

Üstelik lansmanın ardından sadece 1.5 yıl içinde, 600 bin liranın üstünde bağış potansiyeli ortaya çıkaran givin,  200 bin liraya yakın bağışa aracılık etti.  Bu noktada hem büyüme hem de yatırım alma konusunda givin’in net bir finansal gelir modelinin olmasının büyük faydası olduğu söylenebilir. Zira Givin’de yapılan ödemelerin yüzde 80’i seçilen sivil toplum kuruluşlarına aktarılırken yüzde 20’si de givin’in sürdürülerek daha çok bağış sağlamasına destek oluyor.

Ancak görünen o ki; givin, Metin Hara'dan aldığı desteği finansal bir yatırım ötesinde görüyor Bu kapsamda Givin kurucularından Ali Aksakarya şu cümleleri sarfediyor:

Metin’den aldığımız yatırımı ve ortaklığı, özellikle projeye finansal desteğin ötesinde katacaklarını düşündüğümüzde akıllı bir yatırım olarak görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.