Porsche ve BMW'nin yeni elektrikli şarj istasyonu, Tesla istasyonlarından üç kat daha hızlı

Porsche ve BMW'nin yeni elektrikli şarj istasyonu, Tesla istasyonlarından üç kat daha hızlı

Elektrikli araç ekosisteminde daha uygun koşullar oluştukça, bu araçlara olan talep de artacak şüphesiz. Günümüz elektrikli araçlarınn tek bir şarjda daha uzun menzile sahip olması, daha kısa sürede şarj olabilmeleri ve elbette güçlü bir istasyon ağının olması  da talebin artmasını sağlıyor.

Araç üreticileri talebi karşılayacak çözümleri teknoloji şirketleri ve akar yakıt istasyonları ile çözmeye çalışırken, BMW ve Porsche yeni şarj istasyonlarını duyurdular. Alman araç üreticileri elektirikli araçların daha hızlı şarj olabilmelerini sağlayacak bir istasyon geliştirdiklerini açıkladılar.

İddialara göre, elektrikli şarj istasyonları 145KW enerji aktarımına sahip Tesla'nın Supercharger ağına göre üç katı daha hızlı dolum yapıyor. FastCharge adını alan şarj cihazı endüstride oyun değiştirici olabilir. Zira istasyon, sadece üç dakikada 100 km menzil için yeterli enerjiyi sağlayabiliyor.

450 kW enerji aktarımı sağlayan Porsche, her hücrenin verimli bir şekilde çalışması ve sıcaklığın korunması için   özel bir soğutma sistemi geliştirdi.  Şimdilik sadece Almanya'da ve iki adet prototipi olan “FastCharger” bu yönü ile yakın zamanda potansiyel tüketicilerine ulaşabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.