Tesla, şarj istasyonu ağını 2017 sonuna kadar iki katına çıkaracak

Tesla, şarj istasyonu ağını 2017 sonuna kadar iki katına çıkaracak

En çok gelecek vaat eden otomotiv şirketlerinden Tesla, büyük bir atılım için resmen düğmeye bastı. 24 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamayla meşhur şarj istasyonu Supercharger'ların yayılma planını duyuran Tesla, 2017 yılının sonuna kadar Tesla şarj istasyonu ağındaki Supercharger sayısını tam iki katına çıkarmayı hedeflediğini paylaştı. Tesla'yı araçlarının dünya çapında yaygınlaşması için en agresif hamlelerinden birine hazırlayan adım, aynı zamanda Tesla istasyonlarında oluşan şarj kuyrukları ve araçları şarj etmek için bekleme sıkıntısını ortadan kaldıracak.

Açıklanan plana göre Tesla, hem otomobillerinin menzilini artırmak hem de yoğun bölgelerdeki kalabalığı azaltmak amacıyla ciddi bir yatırım yapacak. Tesla'nın bu yıl başında dünya çapında 5 binden fazla noktada Supercharger istasyonu vardı. Tesla'nın planı bu yıl sonuna kadar bu sayıyı 10 binin üstüne çıkarmak. Tesla, sadece California'ya kurulacak Supercharger istasyon sayısını bin olarak açıklandı.

Türkiye için "çok yakında" 10 yeni Supercharger istasyonu

Tesla, Supercharger istasyonlarını özellikle seyahat rotalarına uygun biçimde kurmak istiyor. 2015'ten bu yana Türkiye'yi de kapsama alması beklenen Tesla, güncellediği yayılım planında Türkiye için on noktada Supercharger istasyonu kurmayı planladığını gösteriyor.  Haritada griyle işaretlenen yerler Tesla'nın "Çok yakında" Supercharger istasyonu kuracağı noktaları işaret ediyor. Haritaya göre, Supercharger'lar ilk etapta daha çok Marmara ve Ege bölgesinde yoğunlaşacak.

Tesla'nın gelecekte kurmayı planladığı Supercharger istasyonlarının tam listesine web sitesinden göz atmanız mümkün.

Tesla 2015 sonunda Türkiye'deki varlığını resmileştirmiş ve Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi‘ni kurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.