Google'ın mesajlaşma uygulaması Allo, yolun sonuna geldi

Allo ile ilgili bir açıklama yapan Google, mesajlaşma uygulamasının 2019 yılının Mart ayında kapatılacağını açıkladı. 
Google'ın mesajlaşma uygulaması Allo, yolun sonuna geldi

Geçtiğimiz günlerde sizlerle Google'ın başarız olan 14 ürününü paylşamıştık. Google'ın yeni kararı ile bu sayı 15'e çıkıyor; 2016 yılının Mayıs ayında Google'ın yeni bir mesajlaşma uygulaması ile karşımıza çıktığını sizlere aktardığımız Allo adındaki mesajlaşma uygulaması sade ve kullanışlı bir arayüze sahip olsa da geniş kitlelere ulaşmayı asla başaramadı. Geçtiğimiz Nisan ayında ise Allo’ya dair çalışmalarını şimdilik askıya alan Google, Allo üzerinde çalışan ekibi ise Android Messages departmanına aktarmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Google Hangouts servisinin 2020 yılında kapatılacağı ile ilgili çeşitli haberler ortaya çıktı fakat Google herhangi bir açıklama yapmadı. Bugün ise Allo ile ilgili bir açıklama yapan Google, mesajlaşma uygulamasının 2019 yılının Mart ayında kapatılacağını açıkladı.

Google tarafından yapılan açıklamada Allo servisinin Mart ayına kadar çalışmaya devam edeceğini ve kullanıcıların bu tarihe kadar konuşmalarını indirebileceklerini de belirtti. Allo macerasının onlar için çok öğretici olduğunun altını da çizen Google, özellikle Google Asistan gibi yapay zeka özelliklerini mesajlaşma uygulamalarına dahil etme konusunda pek çok yeni bilgi edindiklerini de aktardı.

Şansını RCS ile deneyecek

Allo yerine SMS'in yerini alması beklenen RCS (Rich Communication Services) teknolojisine sahip ve Android cihazlar arasında kullanılabilecek bir SMS standardı üzerinde çalışacak olan Google, RCS teknolojisini Android Messages uygulamasına dahil etmeyi planlıyor.

Mesajlaşma uygulamaları konusunda oldukça kötü bir şöhrete sahip olan Google, RCS (Rich Communication Services) ile bu durumu değiştirmeyi hedefliyor. Son olarak Allo ile aynı dönemde tanıtılan görüntülü görüşme uygulaması olan Duo'nun kullanılmaya devam edeceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.