Artırılmış gerçeklik navigasyon uygulaması Phiar, 3 milyon dolar yatırım aldı

Artırılmış gerçeklik navigasyon uygulaması Phiar, 3 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz yaz Y Combinator'un S18 Demo Day'in birinci gününde birçok kişinin tanıma fırsatı yakaladığı artırılmış gerçeklik navigasyon uygulaması Phiar, 3 milyon dolarlık tohum yatırım aldığını duyurdu.

Venture Reality Fund ve Norwest Venture Partners tarafından ortaklaşa yürütülen tohum turu, Anorak Ventures, Mayfield Fonu, Zeno Ventures, Cross Culture Ventures, GFR Fonu, Y Combinator, Innolinks Ventures ve Half Court Ventures'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Phiar, GPS uygulamalarından farklı olarak, bir sürücünün gerçek dünyadaki çevresini, izlenmesi kolay bir boya yolu ile zenginleştiriyor. Silikon Vadisi merkezli şirket, Microsoft, Apple, Shutterstock ve VMWare yazılımlarını, yazılım optimizasyonu, derin öğrenim, 3D yeniden yapılandırma ve AR tasarımında bir araya getiriyor.

Yapay zeka ve derin öğrenmenin ağırlıkta olduğu böyle bir teknolojik ürünün tasarlanmasında bir kadın girişimcinin olması da Phiar'ı önemli kılan diğer bir özellik. Zira şirketin kurucuları Harvard Üniversitesi'nde doktora sonrası öğretim üyesi olan Dr. Chen-Ping Yu ve derin öğrenme uzmanı Ivy Li.

Yu'ya göre yaptıkları şey insanların hedeflerine daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde ulaşmasına yardımcı olacak. Girişimin Kurucu Ortağı ve CTO'su Ivy Li'ye göre ise Kullanıcılarımızın gözlerini yoldan ayırmamalarını ve  gerçek dünyaya bakmalarını istiyoruz” diyor.

Phiar'ın deneyimini  benzersiz kılan şey ise akıllı telefonlarda çalışan yüksek performanslı bilgisayar vizyonu ve derin öğrenme. Akıllı telefonlarla da uyumlu şekilde çalışan Phiar uygulaması iPhone’da 200fps hızında çalışabiliyor.

Uygulamanın tüketici ile 2019'un ortasında buluşması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.