Audi, Airbus ve Italdesign konsorsiyumu otonom uçan taksisini tanıttı

Audi, Airbus ve Italdesign konsorsiyumu otonom uçan taksisini tanıttı

Alman otomotiv devi Audi, uçak üreticisi Airbus ve Italdesign'ın işbirliği ile ortaya çıkartılan otonom uçan taksi konsepti ilk kez sergilendi. Amsterdam'da düzenlenen Drone Week kapsamında fuarda sergilenen konsept modelin adı Pop.Up Next olarak anıldı. 1:4 ölçeğiyle fuarda sergilenen model büyük ilgi çekti.

Audi bu hizmetin önümüzdeki 10 yıl içerisinde kullanılmaya başlanıp yaygın hale geleceği öngörüsünü de paylaştı. Bunun dışında proje ile ilgili detaylar açıklanmazken, bu üretim ve ortaklığın sonucunda bir seri üretim olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak konsept modelin oldukça işlevsel gözüktüğü ve hayal olmadığı da ortada. Yine de giderilmesi gereken pek çok pürüz ve bugün otonom araçların denendiği ve test edildiği süreçte olduğu gibi uzun test süreçlerine ihtiyaç duyulacağı kesin. Bu anlamda hem kara yolları hem de havacılık otoritelerinin ciddi çalışmalar yapması, konsept projeyi desteklemesi ve regülasyonların da esnetilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Pop.Up Next'in tamamen elektrikli motorları bulunacak. Yani araç hem uçarken hem de karada giderken elektrikle hareket edecek. 2 kişi kapasiteli kabin son teknoloji ile donatılmış olacak. Bu kabin içerisinde insanla makine arasında iletişimi sağlayan, ses ve yüz tanıma, göz takip ve dokunmatik özelliklere sahip 49 inç'lik ekran da bulunacak.

Hemen aşağıda Pop.Up Next'in konsept videosunu izleyebilirsiniz. Konsept videoda uçakla seyahat eden yolcular, havalimanından şehiriçine yapacakları yolculukta bu konsept modeli çağırarak terminalden şehir merkezine otonom drone ile seyahat ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.