Uber, dünya genelindeki sürücülerine sağlık ve kaza sigortası sunmak istiyor

Uber, dünya genelindeki sürücülerine sağlık ve kaza sigortası sunmak istiyor

Geçtğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte 'şehir taşımacılığının Amazon'u olmak istiyoruz' diyen Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, yine şirketinin imajına değer katacak bir açıklama yaptı. Khosrowshahi,  tam zamanlı çalışanları ve sürücüler arasındaki çslışan haklarına yönelik açığı kapatmak istediklerini söyledi.

Fortune'ın düzenlediği  "Most Powerful Women Summit"e konuk olarak katılan Khosrowshahi'ye göre Uber, şirket olarak  ilk kez  Uber sürücülerinin  çağrısını dinliyor ve onlara yönelik  hizmet kapsamlarını geliştirmeyi planlıyor. Uber'in sürücüleri partner olarak görmesine karşın farklı aksiyonlar aldığını belirten Khosrowshahi şirket kültürün de  eleştirdi. CEO, "Onları iş ortağı olarak görüyorsanız, o zaman onlara iş ortağı gibi davranın" dedi.

Fortune'da yer alan bilgilere göre Uber kısa bir süre önce Avrupa Birliği'ndeki sürücü iş ortaklarına sağlık ve kaza sigortası sunmaya başladı. Khosrowshahi, şirketinin Avrupa Birliği ülkelerinde çalışan sürücülere sağladığı bu hizmetleri dünya geneline yaymak istiyor.

Ancak sürücülere yönelik  sağlanmak istenen bu kapsamlara yönelik ücretlerin Uber'in sağlayacağı anlamına gelmediği belirtiliyor. Khosrowshahi, daha öncesinde bu konuya değinmiş  sigorta şirketlerine farklı bir iş modeli önermişti. Buna göre, bu şekilde çalışan kişilerin şirket tarafından sigortalanması yerine, çalıştıkları işe göre sigortalanmaları gerektiğini savundu. Khosrowshahi, işçilerin tıbbi ve dişhekimliği sigortası gereksiniminden dolayı tek bir işverene daha az bağlı olduğu bir geleceği öngörüyor. “Bence bu konu, şirket hakkında değil, iş hakkında olmalı” diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.