Uber CEO'su Travis Kalanick görevinden istifa etti

Uber CEO'su Travis Kalanick görevinden istifa etti

Uber kurucusu ve CEO'su Travis Kalanick, CEO'luk görevinden istifa etti. Uber'in bir süredir devam eden tepe yönetimindeki çalkalanmanın son perdesi olarak görülebilecek istifanın yönetim kurulunun talebi üzerine gerçekleştiği belirtiliyor.

New York Times'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Kalanick'in istifasına, Uber'in en büyük yatırımcılarından beşinin talebi gerekçe gösteriliyor. Gazete yatırımcıların doğrudan Kalanick'e ilettiği "Uber'i ileri götürmek" başlıklı mektubun da bir kopyasına eriştiğini ve mektupta Kalanick'in acilen istifaya çağrıldığını not ediyor.

Kalanick'in istifa söylentileri geçtiğimiz haftalarda aldığı süresiz izinle duyulur hale gelmişti. Kalanick, her ne kadar geçtiğimiz ay kaybettiği annesinin yas sürecinde olduğunu söylese de bugünkü haber, bu söylentileri doğruluyor. Kalanick'in Uber'in yönetim kurulu üyesi olarak devam edeceği belirtiliyor.

Şirket kültüründen halkla ilişkilere birçok yönden sık sık eleştirilen Uber, son dönemde yaptığı şirket içi soruşturmayla 20 çalışanının işine son vermişti. Cinsiyetçilik dahil olmak üzere iş yeri kültürünün önemli sorunlardan arınıp yeniden yapılanması süreci, görünen o ki yeni bir CEO ile yola devam etmeyi de kapsıyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Bu sırada Travis Kalanick ile yaptığımız erken dönem röportajı izleyebilirsinz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.