E-scooter girişimi Lime, İsrail ve Avusturya pazarına giriyor

E-scooter girişimi Lime, İsrail ve Avusturya pazarına giriyor

San Francisco merkezli  e-scooter girşimi Lime, aldığı yüzlerce milyon dolarlık yatırımların ardından küresel çaptaki pazar büyümesini sürdürüyor.

Geçtiğimiz Haziran'da Fransa'nın başkenti Paris'te hizmet vermeye başlayan girişim, Berlin ve Madrid'in ardından  e-scooter'larını 27 Eylül'den itibaren Viyana'da meraklılarının kullanımına açacağını bildirdi.

Bllomberg'e göre, 18 aylık girişimin Uluslararası Büyüme'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Caen Contee, İsrailli yetkililer ile yaptıkları 3 aylık müzakerelerin ardından, Ekim ayından itibaren ülkede en az bir, büyük olasılıkla iki şehirde hizmet verecekleri bilgisini paylaştı. Hatırlayacağınız üzere Lime rakibi Bird, geçtiğimiz Ağustos ayında İsrail'deki üniversite kampüslerinde ve havaalanlarında pilot uygulaması başlattığını duyurmuştu. Ancak daha hızlı bir hamle atan Lime, Ekim ayı ile birlikte İsrail'de rekabet üstünlüğünü kazanacak.

Girişim son olarak, GV liderliğinde  bir yatırım turuna katılmıştı. Aralarında Alphabet, IVP, Atomico ve Fidelity Management and Research Company’nin de katıldığı turda Lime, toplamda 350 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yatırımın meyvelerıni küresel çapta büyüyerek veren girişim,  yeni ürün ve teknolojiler de geliştirmek istiyor.

Bu arada e-scooter'ların her ne kadar çevresel ve ekonomik katkıları olsa da ne kadar güvenli oldukları yaşanan kazalar ile de sık sık gündemde. Geçtiğimiz günlerde Lime'a ait bir e-scooter kullanan yetişkin bir erkek, SUV bir aracın altında kalmıştı. ABD'de Califofrnia eyaletinde kabul edilen tasarıda ise 18 yaşından büyük e-scooter sürücülerinin kast takması zorunlu olmayacak.

Bu arada paylaşım ekosisteminin yeni çocuğu e-scooter endüstrisi de hızla büyüyor. Sektörde yer alan diğer isimleri görmek için linki takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.