12 girişim, San Francisco sokaklarında e-scooter paylaşım servisi sunmak istiyor

12  girişim, San Francisco sokaklarında e-scooter paylaşım servisi sunmak istiyor

Paylaşım ekosisteminin yeni çocuğu elektrikli scooterlar, yatırım yapılan gözde uygulamalardan biri olarak görülüyor. Zira, bu alanda ticari savaşlar da başladı. Ancak Girişimler, San Francisco kaldırımlarını Scooter gezegenine çevirmeye de başladılar. San Francisco Municipal Transportation Agency (SFMTA) ise bu duruma "dur" demek için geçtiğimiz ay düğmeye basmıştı.

Geçtiğimiz mayıs ayında alınan karar ile girişimler, sokaklardaki elektrikli scooterlarını toplamak zorunda kaldılar. Yasağın nedeni ise Bird, Lime ve Sime'ın, izin almadan scoorlerlarını sokaklarda sunmaları olarak gösteriliyor. Ancak, girişimler kendi servislerini sunabilmek için izin alma çalışmalarına başladılar bile. Bu konuda  SFMTA'ya ulaşan başvuru sayısı 12'ye yükseldi.

Geçtiğimiz günlerde bisiklet paylaşım uygulaması JUMP'ı satın alan Uber, uygulamaya elektrikli scooter'ları da eklemek istiyor. Yine rakibi Lyft de hızlı bir adım atarak bisiklet-paylaşım şirketi Motivate'i satın aldığı bildirdi.

Rekabetin bir hayli artacağı bu alanda şimdilik kentte hizmet vermek isteyen şirketler ise şöyle:

  1. CycleHop
  2. JUMP - Uber
  3. Lime
  4. Lyft
  5. Ofo
  6.  Razor
  7. Scoot
  8. Skip
  9.  Spin
  10. USS Coote
  11. Ridecell
  12. Bird

Bu arada bu alana olan yatırımlar da hız kazandı. Zira, 2017'de  kurulan Bird, geçtiğimiz günlerde Sequoia Capital’dan 150 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Yine Ofo da, geçtiğimiz Mart ayında Alibaba Group liderliğinde 886 milyon dolarlık bir yatırım aldığını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.