Lime'da ikinci ölümcül kaza; e-scooter sürücüsü araç altında kaldı

Çoğunlukla aldığı yatırımlardan ve pazara yönelik hamlelerinden bahsettiğimiz ABD'li e-scooter girişimi Lime ise bu sefer ölümcül bir kaza ile karşımızda.
Lime'da ikinci ölümcül kaza; e-scooter sürücüsü araç altında kaldı

Arkalarındaki büyük yatırımları ile Lime ve Bird gibi e-scooter girişimleri agresif bir biçimde ABD'de pazarında ilerlerken, rekabet avantajı kazanmak için de ağ tabanlı scooter kiralama servislerini şehirlerde geniletmeye çalışıyorlar.

Çoğunlukla aldığı yatırımlardan ve pazara yönelik hamlelerinden bahsettiğimiz ABD'li e-scooter girişimi Lime ise bu sefer ölümcül bir kaza ile karşımızda. San Francisco merkezli çiçeği burnunda girişime ait bir e-scooter ile Washington sokaklarında dolaşan yetişkin bir erkek, SUV bir araç ile kazaya karıştı.

TechCrunch'ın yer verdiği haberde Lime'a ait  e-scooter kullanan sürücünün hayatını araç altında kalarak hayatını kaybettiği belirtiliyor. Şirkete ait bu ay içinde ikinci bir ölümcül kazanın olması da tüketicinin Lime'a giderek azalan güveni de etkiliyor.

Elektrikli scooter'lar özellikle trafiğin yoğun olduğu, park yerinin kısıtlı olduğu metropollerde tam bi can smidi olarak görülüyor. Mobil, ekonomik ve çeyreyle dost olmaları sayesinde de oldukça ilgi görüyorlar. Ancak insan güvenliği ve emniyeti gibi birincil dereceden önemli bir sorunla karşımıza çıkmaları da bu bir çok soruyu da beraberinde getiriyor.  Öyle görünüyor ki iş modelinde başarılı olan bu ürünlere şehirlerin entegre olabilmesi biraz zaman alacak.

Kazaların ise ürün hatasından öte dikkatsizlik, kask takmama gibi insandan kaynaklı hatalar sonucu olduğuna dikkat çekelim. Öte yandan yerel hükümetlerin verdiği kararlar da (yaya yollarında olası yaralanmalara karşı e-scooter kullanımı yasak) yine e-scooter sürücülerini zor bir duruma sokuyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde California'da 18 yaşından büyüklere e-scooter kullanımında kask takma zorunluluğunun kaldırıldığını paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.