Facebook Jobs, İş Fırsatları adı altında Türkiye'ye açıldı

İş Fırsatları başlığı altında kullanıcılara iş ilanları gösteren Facebook, kullanıcıların iş ilanı yayınlamasını da sağlıyor. 
Facebook Jobs, İş Fırsatları adı altında Türkiye'ye açıldı

Henüz görmeyenlere söyleyelim uzun süredir yurt dışında faaliyet gösteren Facebook Jobs özelliği, Türkiye kullanıcılarına da açıldı. İş Fırsatları başlığı altında kullanıcılara iş ilanları gösteren Facebook, kullanıcıların iş ilanı yayınlamasını da sağlıyor. 

İş Fırsatları aracında konum, sektör ve iş türü belirterek ilanları görüntüleyebilmeniz mümkün. Eğer üst kısımda çıkan abone ol seçeceğine basarsanız, şehrinizde yayınlanan yeni iş ilanlarından bildirim alabiliiyorsunuz. İş Fırsatlar’ında tam zamanlı işlerin yanı sıra sözleşmeli, yarı zamanlı, staj ya da gönüllü işlere rastlayabiliyorsunuz. 

İş verenler ise sadece kurumsal firmalarla kısıtlı değil. Girişimlerin ve KOBİlerin verdiği ilanların da iş arayanlarla buluştuğu platformda, ilanın kaç gün önce yayınlandığı ya da bu işe ayrılan bütçe gibi detaylar da görüntülenebiliyor.

Bu arada İş Fırsatları’nda iş ilanı yayınlamak isteyen kurumların da kolayca ilan oluşturabildiğini söyleyelim. Bunun için Bir İş İlanı Paylaş butonuna basarak karşınıza çıkan ekranda yer alan İş Unvanı, İş Tanımı, Konum ve Maaş kısımlarını doldurmanız yeterli. 

İlanı yayınlamadan önce işin tam zamanlı olup olmadığını da belirtmeniz gerekiyor. Dilerseniz başvuruların size e -posta üzerinden ulaştırılmasını da tercih edebiliyorsunuz. Eğer iş ilanı için bu alanlar yeterli değilse, Facebook isteğe bağlı olarak soru eklemenizi de mümkün kılıyor. Eklenen sorular serbest metinden oluşabileceği gibi evet/hayır ya da çoktan seçmeli formatlarında da olabilir. 

Son olarak verdiğiniz iş ilanlarını ve yaptığınız iş başvurularını İş Fırsatları üzerinden yönetebildiğinizi belirtelim. İlk olarak 2016 yılında sızan bu özellik, geçtiğimiz yıl ABD ve Kanada’da piyasaya sürülmüştü. Mart ayında 40'dan fazla ülkede kullanıma açılan Facebook İş Fırsatları, görünen o ki; Türkiye pazarında da LinkedIn'e rakip olmaya hazırlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.